La dona de Gijón acusada de matar la seva filla amb pastilles es penja a la presó
3
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

La dona acusada de matar la seva filla de 6 anys, natural de Segòvia, a Gijón l’octubre del 2022 s’ha suïcidat aquest diumenge a la cel·la que ocupava al Centre Penitenciari d’Astúries, on va ser trobada penjada, han confirmat a Efe fonts judicials. El 30 d’octubre de l’any passat la policia va trobar la nena ja morta al pis on vivien des de feia uns quants mesos mare i filla, pel que sembla per la ingesta de fàrmacs, estirada al costat de la seva progenitora, que va indicar que havia pres pastilles, per la qual cosa va ser traslladada l’hospital.

Un dia abans la jutge havia concedit la custòdia de la menor al pare, en litigi amb la mare, que era al Centre Penitenciari d’Astúries des del 2 de novembre passat quan la titular del Jutjat d’Instrucció número 1 va decretar el seu ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança. Els fets van passar poc abans de la mitjanit del diumenge 30 d’octubre en un pis situat al número 71 del carrer Gaspar García Laviana, al barri de Gijón d’El Llano, on la dona i la seva filla Olivia vivien des de feia uns quants mesos.

Després de rebre una trucada en què s’alertava de la desaparició de totes dues, els agents van aconseguir entrar al pis, situat a la quarta planta, i van trobar la nena ja morta estirada al llit amb la seva mare. La dona va indicar que havia pres pastilles i va ser evacuada, ja detinguda, a l’hospital Jove de Gijón per a la seva observació durant la nit, abans de ser traslladada l’endemà a les dependències policials.

«Embotir de pastilles»

El pare de la menor, Eugenio García, que va ser alertat a casa seva a Segòvia per agents de la policia, es va traslladar commocionat fins a Gijón, on va explicar als periodistes que acabava d’obtenir la custòdia després d’un procés que s’havia allargat durant cinc anys. La nena s’havia quedat a càrrec de la mare durant el cap de setmana i estava previst que el pare es traslladés el dilluns següent amb la menor a Segòvia.

Notícies relacionades

«O amb mi o amb ningú». Aquestes van ser les poques paraules que va pronunciar Noemí M. L. (la dona de 48 anys detinguda per la Policia Nacional com a presumpta autora de la mort de la seva filla, de 6 anys) des que es va trobar el cos sense vida de la nena al seu pis de l’avinguda de Gaspar García Laviana, a El Llano, diumenge passat, com va avançar La Nueva España, del grup Prensa Ibérica. Ho va dirr a l’arribar a l’Hospital de Jove, on va ingressar després de perpetrar el presumpte parricidi a l’embotir la nena de pastilles poques hores després de conèixer que la seva exparella, pare de la nena, havia aconseguit la custòdia després d’una llarga batalla judicial de cinc anys en què es van creuar denúncies. Ella, per contra, tot i que també havia ingerit medicaments, va prendre una dosi molt menor que la subministrada a la seva víctima a través dels aliments.

La dona, natural d’El Espinar, a Segòvia, treballava en una empresa dedicada a la digitalització de fons documentals i per motius de feina, explica el seu entorn, havia viatjat fins a Gijón l’any passat. Noemí M. L. ostentava la guàrdia i custòdia de la nena, que reservava un règim de visites a favor del pare, Eugenio García, de caps de setmana alterns i els que incloguessin dies festius. Però tot va variar divendres, cap a les 15.30 hores.