Protecció a la infància

El Govern català suma una trentena de professionals per lluitar contra la violència sexual a menors

zentauroepp46088042 barnahus suecia proyecto de save the children  foto   ferran181203115228

zentauroepp46088042 barnahus suecia proyecto de save the children foto ferran181203115228 / FERRAN MARTI C

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Conselleria de Drets Socials ampliarà la seva plantilla en 29 professionals que desenvoluparan algunes de les actuacions incloses en l’estratègia Barnahus per a l’abordatge integral dels abusos sexuals contra la infància i l’adolescència. Aquest full de ruta, aprovat pel Govern l’any passat, té el seu origen en la Barnahus, un servei pioner d’atenció a nens i adolescents que han patit abusos sexuals que es va posar en marxa a Tarragona però que s’està estenent a Catalunya per oferir una actuació i una intervenció coordinades dels departaments de la Generalitat en un sol espai.

L’estratègia inclou actuacions com el desplegament territorial de fins a 12 serveis Barnahus o la creació d’una oficina tècnica d’atenció i suport a les víctimes. L’acord aprovat aquest dimarts per l’Executiu suposarà la incorporació de 26 tècnics que actuaran de referents als territoris on s’activaran els nous serveis i seran responsables de portar a terme la seva supervisió i exercir la coordinació i col·laboració necessàries entre departaments i institucions.

Notícies relacionades

El Govern té previst posar en funcionament abans de finals d’any les noves Barnahus a Tortosa, Vilanova i la Geltrú, el Prat de Llobregat, Barcelona, Badalona, Granollers, Mataró, Terrassa, Manresa, Lleida, la Seu d’Urgell i Girona.

D’altra banda, també es contractarà el personal que formarà part de l’oficina tècnica d’atenció i suport a les víctimes que han patit abusos sexuals en la infància i l’adolescència. Concretament, aquest organisme estarà integrat per una persona responsable, una tècnica en psicologia i una persona de suport administratiu.