A Tailàndia

La fiscalia s’oposa a demanar l’extradició de Daniel Sancho perquè sigui jutjat a Espanya per lesions

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia Provincial de Madrid s’oposa a sol·licitar a les autoritats tailandeses l’extradició de Daniel Sancho Bronchalo per la causa que té oberta a Espanya per lesions, en la qual encara no està fixada la data per a la celebració de la vista oral. El representant del Ministeri Públic argüeix que hi ha mesures «alternatives» a l’extracció que permetrien la celebració del judici i explica, a més, que «no consta» que l’estada de l’acusat a Tailàndia busqui sostreure’s de la justícia espanyola perquè «sempre ha estat a disposició del jutjat en tots els emplaçaments rebuts».

Notícies relacionades

Sancho tenia obert un procediment per un delicte de lesions en el qual la fiscalia havia sol·licitat al seu escrit d’acusació una pena d’un any de presó, així com el pagament de la responsabilitat civil derivada de la comissió del delicte. Posteriorment, el 30 de novembre del 2021 el Jutjat d’Instrucció número 21 de Madrid va dictar acte d’obertura de judici oral, que va ser notificat a l’acusat personalment el 18 de gener del 2022, així que tan sols quedava pendent d’assenyalar la data per a l’inici de la vista oral.

Sense que hagués practicat el jutjat cap actuació des de fa any i mig, el 8 de setembre la representació processal de l’acusat va indicar que Daniel Gerónimo Sancho Bronchalo es troba en presó provisional des del mes d’agost a Tailàndia, i per això va demanar que es fessin els tràmits corresponents per sol·licitar-ne l’extradició activa i l’entrega a l’autoritat judicial espanyola.