Aquesta és la causa que té pendent de judici Daniel Sancho a Espanya
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Daniel Sancho no només té comptes pendents amb la justícia tailandesa per l’assassinat del cirurgià colombià Edwin Arrieta. A Espanya té pendent una causa per delicte de lesions, que la seva defensa ha intentat utilitzar per mirar de forçar una petició d’extradició per part de les autoritats espanyoles a Tailàndia per poder tornar a Espanya.

L’intent de la defensa, exercida per l’advocat Marcos García Montes, ha xocat amb l’oposició de la fiscalia, que considera que hi ha altres mètodes, independentment de l’extradició, per respondre en el procediment que se segueix en contra seu al Jutjat d’Instrucció número 21 de Madrid per un delicte de lesions, que és el que haurà de decidir sobre la petició.

El ministeri públic afirma que podria comparèixer en el judici espanyol per videoconferència o podria ser entregat, però només temporalment per assistir al judici, sense necessitat de ser extradit, cosa que, segons el conveni firmat entre Espanya i Tailàndia, només és possible després d’haver sigut imposada una sentència ferma.

Després de colar-se al taxi

La fiscalia acusa Sancho que cap a les 4.00 hores del 9 de novembre del 2019, a les proximitats del carrer José Abascal de Madrid, «va procedir a introduir-se en un vehicle taxi que allà es trobava, sense respectar la cua que s’havia format per utilitzar el servei públic, moment en què va ser recriminat per J. C.» per voler colar-se, segons consta a l’escrit d’acusació del ministeri públic, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

En aquell moment, Sancho, «amb ànim de ferir, va procedir a donar-li un cop de puny al cap i li va ocasionar lesions que van trigar a curar-se 12 dies sense estar cap d’ells incapacitat per a l’acompliment de les seves ocupacions habituals». L’agredit va necessitar suturar la ferida amb cinc punts i li ha quedat «com a seqüela un perjudici estètic a causa de la ruptura de la dent incisiva superior dreta».

La fiscalia sol·licita un any de presó i que indemnitzi la seva víctima amb 600 euros per les lesions i 1.500 per les seqüeles, així com «en la quantitat en què es taxi en sentència el tractament odontològic necessari per reposar les dents perjudicades», més els interessos que s’hagin produït en aquest temps.