RFEF

La fiscalia es querella contra Rubiales pel petó a Jenni Hermoso

La fiscalia es querella contra Rubiales pel petó a Jenni Hermoso
1
Es llegeix en minuts

La fiscalia de l’Audiència Nacional no ha perdut el temps i la mateixa setmana que la futbolista internacional espanyola Jennifer Hermoso ha denunciat Luis Rubiales per agressió sexual, ha interposat una querella per aquest delicte i un altre de coaccions contra el president de la Reial Federació de Futbol suspès davant el Jutjat Central de guàrdia aquesta setmana en el tribunal encarregat de jutjar els delictes d’espanyols comesos a l’estranger.

La fiscalia precisa que es querella per un delicte d’agressió sexual, previst i penat a l’article 178 del Codi Penal, i un delicte de coaccions, previst i penat a l’article 172. Els fets objecte de la querella es refereixen al petó a la boca no consentit que Rubiales va fer a la jugadora Jennifer Hermoso, mentre li agafava el cap amb les dues mans, durant l’acte d’entrega de trofeus a les components de la Selecció Espanyola Femenina de Futbol, després de guanyar el Mundial celebrat a Sydney (Austràlia), el dia 20 d’agost del 2023.

Notícies relacionades

La querella es presenta després que el 5 de setembre la jugadora comparegués davant de la fiscal, acompanyada del seu lletrat, i efectués expressa denúncia dels fets que, segons la seva declaració, es van produir sense el seu consentiment. Jenni Hermoso va referir també en la seva declaració que tant ella com el seu entorn més pròxim van patir una pressió constant i reiterada per part de Luis Rubiales i l’entorn professional d’aquest, perquè justifiqués i aprovés els fets. La fiscal considera que aquesta fustigació podria ser constitutiva d’un delicte de coaccions.

En la querella, la fiscal demana que es prengui declaració a Luis Rubiales, en condició d’investigat, i a Jenni Hermoso com a víctima. Així mateix, sol·licita que es reculli informació de les autoritats australianes sobre la tipificació dels delictes contra la llibertat sexual en les seves normes penals. Una vegada presentada la querella, serà el jutjat de l’Audiència Nacional al qual li correspongui per repartiment l’encarregat d’instruir la causa.