Terratrèmol

La Generalitat activa un punt d’informació per a catalans amb familiars al Marroc

La Generalitat activa un punt d’informació per a catalans amb familiars al Marroc
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya està activant un punt d’informació per als catalans que tenen familiars al Marroc i volen saber dades sobre les afectacions provocades pel terratrèmol registrat aquesta nit passada al Marroc.

Els morts al terratrèmol que va afectar divendres a la matinada al Marroc s’eleven a 632 persones, a les quals s’han de sumar 329 ferits més, 51 d’ells greus, segons les últimes dades difoses aquest dissabte pel Ministeri de l’Interior marroquí.

Interior indica que 290 persones van morir a la província d’Al Haouz, –al sud de Marràqueix i pròxima a l’epicentre; 190 més a Taroudant; 89 més a Chichaoua; 30 a Ouarzazate; 13 a Marràqueix; 11 a Azilal; cinc a Agadir; tres a Casablanca, i un a Al Youssoufia.

El govern català està fent seguiment de les conseqüències del terratrèmol i es manté en contacte amb les autoritats pertinents per recopilar informació sobre les víctimes i els danys, segons ha informat la conselleria d’Acció Exterior i la Unió Europea en un comunicat.

Notícies relacionades

La conselleria assenyala que qualsevol persona afectada es pot posar en contacte amb la Generalitat, també a través de la seva delegació al nord de l’Àfrica, i recomana en aquestes primeres hores seguir les indicacions de les autoritats i els equips d’emergència marroquins.

«El delegat del Govern al Nord de l’Àfrica i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament estan sobre el terreny, a disposició dels afectats i de l’ajuda que necessitin les autoritats del Marroc els pròxims dies», afegeix el comunicat.