Detingut a Barcelona un home per violar una sensesostre a Girona

Marc Martí Font / Diari de Girona

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home que buscaven per violar presumptament una dona sense sostre dissabte a la nit als Jardins de la Francesa a Girona. El jutjat d’Instrucció 3 té la causa oberta per un delicte d’agressió sexual i un delicte de robatori amb violència, ja que li va sostreure les seves pertinences després de l’agressió sexual.

L’agressor, que coneix la víctima de coincidir en centres d’acollida, la va agredir i li va robar les pertinences

Els fets van tenir lloc el 2 de setembre a dos quarts de deu de la nit quan la víctima, que feia uns dies que pernoctava en aquells jardins, es va dirigir al centre d’acollida La Sopa per demanar menjar. Una vegada allà va buscar una amiga, però l’investigat, que també dorm al carrer i és usuari de La Sopa, va sortir de dins del centre i va començar a perseguir-la i increpar-la. La dona va intentar fugir, però l’home la va atrapar quan van arribar als jardins, i la va fer caure a terra amb violència, on la va intentar ofegar fins a set vegades, segons va declarar la víctima durant la seva declaració judicial. Llavors la va agredir sexualment i seguidament li va agafar les pertinences, mentre la víctima sortia corrents per demanar ajuda. Tot i que l’home va tornar a perseguir-la, la víctima va aconseguir explicar-l’hi al personal de seguretat de La Sopa, i va poder recuperar les seves pertinences. No obstant, l’investigat va poder fugir.

Agressió anterior

La dona va explicar que coneixia el denunciat perquè han coincidit en diverses ocasions en centres d’acollida, i també han arribat a dormir al carrer amb altres persones. Al respecte, va manifestar que tant ella com altres companyes es van adonar que l’home s’aprofitava de l’excusa del fred per «tocar» dones. A més, va assegurar davant la jutge que fa uns cinc mesos la va agredir físicament clavant-li diversos cops de puny al pit, tot i que no va denunciar els fets.

Notícies relacionades

La jutge va emetre una ordre de recerca i captura i va acordar imposar una ordre de comunicació i allunyament contra l’investigat. Així, no es podrà acostar a 500 metres de distància i no podrà comunicar-se amb ella a través de cap mitjà. En la interlocutòria que acorda les mesures cautelars, la jutge conclou que existeix un «risc real» que l’investigat torni a agredir la víctima, ja que aquesta no té domicili segur.

D’altra banda, els informes forenses han objectivat diverses lesions que corroboren, segons la jutge, la versió de la víctima i justifiquen l’aplicació de les mesures cautelars. Quant a la fiscalia, va sol·licitar que una vegada es localitzi el presumpte agressor, s’acordi el seu ingrés a presó provisional. Tal com estipula la Llei de violència masclista, la víctima va rebre assessorament lletrat durant la declaració judicial, que va prestar l’advocat Aitor Cuéllar.