Un esvoranc al casc

Un creuer de 330 metres d’eslora xoca contra un petrolier a causa del fort vent a Palma

Un creuer de 330 metres d’eslora xoca contra un petrolier a causa del fort vent a Palma

Autoridad Portuaria de Baleares

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un creuer de 330 metres d’eslora ha xocat contra un petrolier amarrat a Palma. El fort vent ha provocat que s’hagin trencat les amarres del vaixell turístic atracat al port mallorquí, i l’ha desplaçat a l’altre extrem de la dàrsena fins a xocar contra l’altra embarcació, que ha patit un esvoranc al casc, tot i que no s’ha produït cap abocament al mar. Tampoc s’han produït ferits, ha informat l’Autoritat Portuària de les Balears (APB).

El succés s’ha produït a prop de les 11.00 hores, quan el creuer Britannia, un dels més grans del Mediterrani i que estava atracat al moll de Ponent, ha patit la ruptura de les cordes d’amarratge a conseqüència d’una ratxa de vent, quedant al paire fins que ha col·lidit amb el petrolier Castillo de Arteaga, que es trobava atracat al pantalà de granels líquids.

Sis ferits per una vidriera

Notícies relacionades

L’APB ha activat el Pla Interior Marítim (PIM) a nivell 0 com a mesura preventiva. Segons una primera revisió, el mal no compromet la navegació del vaixell. Davant el succés, s’han mobilitzat efectius dels Bombers de Palma, pràctics, amarradors, remolcadors, els consignataris dels vaixells, Capitania Marítima, la Policia Portuària i la Divisió de Seguretat i Protecció de l’APB.

D’altra banda, sis persones, totes elles turistes del creuer, han resultat ferides lleus a conseqüència de la ruptura d’una vidriera a l’Estació Marítima número 1 del port.