Investigació

La Fiscalia de Samui no ha rebut encara l’informe policial sobre el cas de Daniel Sancho

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Fiscalia de l’illa de Samui (Tailàndia), on es manté en presó provisional Daniel Sancho per l’assassinat del cirurgià Edwin Arrieta, va assegurar aquest dimecres a EFE que no ha rebut encara l’informe de la investigació policial. «La Policia ens ha dit que encara està esperant rebre algunes anàlisis de sang i de l’ADN», afirmen des de la Fiscalia de Koh Samui.

En la mateixa línia, l’agent Sucheep Chadakarn de la comissaria de l’illa de Phangan, veïna de Koh Samui i des d’on s’investiga el crim, que va tenir lloc allà el 2 d’agost passat, ha indicat avui a EFE que «encara no tenim una data per entregar l’informe». El número dos de la Policia de Tailàndia, Surachate Hakparn, assegura que ja tenen «prou proves», i que esperava que s’enviés l’informe aquesta setmana. A partir d’allà, el judici podria començar a partir d’entre tres i sis mesos.

La investigació policial

La Policia disposa de 83 dies per a la investigació, a partir del 7 d’agost. La Fiscalia encara podria fer ús d’aquell període per estudiar el cas i, en cas de necessitar-ho, sol·licitar més proves si l’informe policial es presenta abans de la data límit.

El termini va arrencar quan Sancho va ingressar a presó provisional a la presó de Koh Samui el 7 d’agost, on es preveu que es mantingui fins al judici. Després, seria traslladat a un penal amb més mesures de seguretat.

Fi de l’aïllament

L’espanyol, de 29 anys, es troba «bé» i «a la zona hospitalària de la presó», ha explicat a EFE Watcharapong Boonsaior, director de la presó de Koh Samui. Sancho segueix en aquest àrea de la presó des que dijous passat va acabar un període d’aïllament de deu dies per la covid-19.

Després de finalitzar, va començar a rebre les visites de la seva mare, Silvia Bronchalo, els seus advocats i personal de l’Ambaixada d’Espanya a Tailàndia, a més de realitzar videotrucades amb la seva família.

A la recerca del tors

Notícies relacionades

La investigació policial és supervisada pel mediàtic Surachate Hapkarn, conegut com a ‘Big Joke’, i hi participen unes 30 persones, entre agents, investigadors, metges forenses i bussejadors. Segons ha confirmat la Policia, encara no s’han trobat totes les restes d’Arrieta, entre aquestes el tors, que també es busquen al mar.

La Policia acusa Sancho d’assassinat premeditat després que ell mateix confessés el 5 d’agost, en una interrogació policial, haver matat i esquarterat Arrieta. Entre les proves incriminatòries la Policia tailandesa assegura disposar d’imatges de CCTV que mostren el jove comprant ganivets i bosses d’escombraries en una botiga de l’illa l’1 d’agost. A més, afirma que al lloc del crim, un hotel reservat per Sancho al costat de la platja de Salad, a l’illa de Phangan, només s’ha trobat l’ADN de Sancho i Arrieta.