Daniel Sancho evita el mòdul principal de la presó i és traslladat a l’ala hospitalària
3
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Silvia Bronchalo ha visitat el seu fill, Daniel Sancho, aquest dijous al migdia a la presó de Koh Samui, a Tailàndia, on el jove es troba des que va ser detingut per assassinar i esquarterar el cirurgià colombià Edwin Arrieta. Bronchalo ha arribat amb taxi acompanyada de dues persones de l’ambaixada espanyola a Bangkok, ha estat a la presó durant una hora i mitja i ha marxat sense parlar amb l’abundant premsa espanyola que l’havia esperat sota la canícula. Aquesta havia pactat que no formularia preguntes per respecte al seu silenci i en saludable contrast amb l’infame setge que pateix el seu domicili familiar, on viu una nena de vuit anys.

El fill de l’actor Rodolfo Sancho ha rebut la visita de la seva mare després de finalitzar el període d’aïllament

La primera visita a una presó tailandesa requereix la mediació de l’ambaixada però no les següents, assenyalen fonts penitenciàries, cosa que agilitzarà el ritme de futures visites a Sancho.

La trobada entre mare i fill ha coincidit amb el final de la quarantena pel protocol anticovid vigent encara a les penitencieries tailandeses. Sancho, acusat d’assassinat premeditat i ocultació de cadàver, els últims 10 dies només s’havia relacionat amb el personal de la presó, els seus advocats i la policia de la veïna illa de Koh Panghan.

Visites i videotrucades

Des d’aquest dijous es pot veure en persona amb els seus familiars, separats per un vidre, i fer videotrucades. La direcció de la presó ha posat punt final al seu aïllament a la infermeria però no l’han enviat al mòdul principal sinó a l’ala hospitalària, més àmplia i amb menys densitat de presos. Els representants de la família havien advertit que traslladar-lo al mòdul principal amenaçava la seva integritat física, pel risc de suïcidi i agressions. Sona a solució salomònica: al govern del país sud-asiàtic li desagradaria tant que li passés res cosa a Sancho amb els focus mediàtics apuntant-lo com establir un precedent de tracte de favor de cara als reclusos locals.

Sancho continuarà fins que s’acabi el judici a la bonica presó de Koh Samui, enfonsada en una vall frondosa del sud del país i amb presos que compleixen penes de menys de 15 anys. L’alta pena prevista el conduirà a les àrides presons de la capital. El seu estat, més enllà del lògic afligiment, no preocupa la direcció de la presó.

Sancho, fill del cèlebre actor Rodolfo Sancho, va ingressar al centre després de l’ordre de presó preventiva dictada dilluns passat. La policia va sostenir aquest dimarts, tot just dos dues setmanes després que l’acusat matés i esquarterés el cirurgià colombià Edwin Arrieta en un hotel, que ja havia acabat les seves investigacions i ajuntat prou evidències per sustentar el crim premeditat i executat en solitari. «Pena de mort», va repetir Surachate Hakparn, el poderós i mediàtic subdirector de la policia nacional, quan va ser preguntat pel càstig que mereixia.

Notícies relacionades

No obstant, l’endemà agents de l’illa de Koh Panghan van viatjar a la veïna Koh Samui per interrogar l’homicida confés per cinquena vegada. Falta encara l’autòpsia per aclarir si Arrieta va morir per la ganivetada al pectoral esquerre o pel cop al cap contra la banyera al caure. La policia afirma que aquests serrells no variaran les seves conclusions sinó que les apuntalaran en la fase oral del judici.

La família de Sancho havia afirmat en un comunicat anterior que «lamentava molt la mort d’Edwin» i que no parlaria amb la premsa per respectar «el moment tan dolorós» que patien les dues famílies.