Un incendi a la Catalunya Nord obliga a desallotjar vivendes i càmpings
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un incendi declarat aquest dijous a la tarda afecta una zona boscosa del municipi francès de Sant Andreu de Sureda, al costat de l’estació turística d’Argelers a la costa mediterrània i a pocs quilòmetres de la frontera espanyola.

El foc, que ja porta unes 50 hectàrees cremades, ha obligat a evacuar desenes de turistes que estaven en càmpings i habitants, que segons el portal Feux de Foret ja són unes 3.000 persones. Aquesta gent disposa de punts habilitats perquè puguin passar la nit de manera segura.

El servei dels bombers del departament dels Pirineus Orientals ha informat de la mobilització d’«importants mitjans» per lluitar contra el foc i ha demanat a la població que evités «la zona d’intervenció». En concret, s’han desplegat més de 500 bombers en terra, a més de 3 helicòpters i 13 avions, segons ha informat el ministre d’Interior de França, Gérald Darmanin.

El portaveu dels bombers, Guillaume López, ha assenyalat que diverses desenes de vivendes i moltes persones havien sigut evacuades. També, diversos testimonis han assegurat que es van sentir diverses explosions que podrien estar causades per bombones de butà afectades pel foc.

L’alcalde de Sant Andreu de Sureda, Samuel Moli, citat per ‘L’Indépendant’, ha afirmat estar «molt inquiet» per la possibilitat que algunes cases acabessin cremades.

Notícies relacionades

La prefectura del departament (delegació del Govern) havia posat avui el massís de l’Albera, que marca la frontera amb Espanya a la costa, en el nivell excepcional de l’alerta d’incendi, el que suposa la prohibició de circular per la muntanya amb vehicle de motor, però també amb bicicleta i a peu.

És aquí on ha acabat començant el foc, a una dotzena de quilòmetres de la frontera.