Investigació oberta

Un sabotatge deixa l’Estartit sense internet ni cobertura telefònica

Un sabotatge deixa l’Estartit sense internet ni cobertura telefònica

Archivo

1
Es llegeix en minuts

Un sabotatge està provocant problemes en les telecomunicacions al municipi de l’Estartit (Baix Empordà, Girona). Uns individus han tallat amb radial el cablatge de les dues torres de telecomunicacions que hi ha a Rocamaura i també una infraestructura de comunicacions que es troba a l’entrada del poble, al costat de les dependències de la Guàrdia Civil. Això provoca que existeixin problemes sobretot d’accés a Internet i cobertura de telefonia mòbil.

Els Mossos d’Esquadra, que han confirmat el sabotatge, han obert una investigació per aclarir els fets.

Es dona la circumstància que la setmana passada es va produir un incident similar a la Garrotxa amb el mateix ‘modus operandi’: el tall de cables dels punts de comunicacions. En aquest cas, el sabotatge va afectar pràcticament tota la comarca.

En el cas de l’Estartit i de Torroella, l’ajuntament ha informat que la incidència ha deixat sense servei diverses companyies de telefonia mòbil –sobretot de Movistar, Grupo Mas Móvil i Orange– a l’Estartit.

Notícies relacionades

Arran d’això, apunten fonts municipals citades pel ‘Diari de Girona’, hi ha usuaris que no tenen Internet i també s’han detectat problemes a la recepció d’emissores de ràdio i televisió i els datàfons de cobrament amb targeta.

El consistori treballa amb les companyies afectades per restablir el servei al més aviat possible.