L’advocat d’Edwin Arrieta posa contra les cordes Daniel Sancho: «Hi ha informació sòlida que no es coneix»

L’advocat d’Edwin Arrieta posa contra les cordes Daniel Sancho: «Hi ha informació sòlida que no es coneix»
2
Es llegeix en minuts

Després que la germana d’Edwin Arrieta, Darling, hagi intervingut en diferents televisions espanyoles demanant justícia perquè l’assassinat i esquarterament del cirurgià a mans presumptament de Daniel Sancho Bronchalo no quedi impune, ara és l’advocat de la família de la víctima a Colòmbia el que ha posat contra les cordes el fill de Rodolfo Sancho al revelar que hi ha proves contundents –que encara no es coneixen públicament– que incriminen directament, i sense cap gènere de dubtes, el jove xef.

En declaracions al programa ‘Así es la vida’, Miguel González Sánchez ha confirmat que ha iniciat en representació dels Arrieta les accions necessàries a través de la cancelleria del seu país per designar un equip d’advocats que porti el cas a Tailàndia, amb els quals treballarà per demostrar la culpabilitat de Daniel.

Malgrat no voler entrar en detalls, el representant legal d’Edwin Arrieta ha insinuat que la policia tailandesa no ha fet públics tots els detalls i proves de la investigació que va començar fa just una setmana –el dijous 3 es van trobar les primeres restes del cirurgià en bosses d’escombraries en un abocador de l’illa de Koh Phangan– i ha revelat que la família té «més informació, bastant sòlida, que apunta a la seva culpabilitat».

Dades i evidències que no es coneixen públicament, que han sigut traslladades a la cònsol de Colòmbia a Tailàndia, i que, com deixa entreveure l’advocat –malgrat no poder revelar-les de moment, esperant que sigui la Fiscalia la que ho faci de forma oficial– «és contundent» i assenyalaria directament Daniel Sancho com a únic autor de l’atroç crim: «Les noves evidències incriminen amb contundència l’acusat. Els elements foragiten que només hi havia una persona i és qui va confessar els fets» ha explicat.

Notícies relacionades

A més, Miguel González Sánchez ha assegurat que el que els interessa no és «el mòbil» que hauria fet que el net de Sancho Gracia presumptament assassinés i desmembrés Edwin Arrieta, sinó esbrinar com van poder haver passat els fets fent una cronologia de temps des que el cirurgià va arribar a Tailàndia fins que es van trobar les primeres parts del seu cos en un abocador. «No ens interessa la raó de per què ho va fer. La crueltat amb què va actuar i el que es va generar després acredita l’atrocitat amb què va actuar i això és suficient», ha afirmat.

D’altra banda, l’advocat ha assegurat que la família Arrieta no es planteja demanar l’extradició de Daniel a Colòmbia perquè creuen que el crim ha de ser jutjat on es va cometre, a Tailàndia, i que ha de ser al país del sud-est asiàtic on el jove compleixi condemna en el cas de ser declarat culpable; una cosa que els pares i la germana d’Edwin tenen clar, per la qual no pararan fins que es faci justícia i el xef ‘pagui’ per la brutal mort del cirurgià colombià.