Edwin Arrieta va parlar amb la seva família el dia del truculent crim: «Va ser una trucada carinyosa»

El Periódico / EFE / EPA

4
Es llegeix en minuts
Alexandra Costa

La commoció s’ha apoderat del poble natural del cirurgià plàstic Edwin Arrieta, presumptament assassinat i esquarterat a Tailàndia per Daniel Sancho, xef i fill de l’actor Rodolfo Sancho. Després d’uns dies en silenci a fi de «no entorpir la investigació», la família de la víctima s’ha desdit i ara carrega durament contra el noi de 29 anys. Qui ha trencat l’hermetisme ha sigut la germana del metge, Darlin Arrieta. «Sancho no només va desmembrar el meu germà, sinó que també va desmembrar la meva família», va denunciar. A més, la seva veu ja ha creuat l’Atlàntic: en diverses entrevistes a televisions espanyoles ha demanat «justícia» pel metge i ha relatat l’última conversa que va tenir amb ell: va ser el mateix dia en què es va produir el crim.

La germana de la víctima va explicar als mitjans de comunicació sud-americans que a Arrieta «li agradava ballar, cantar i festejar els aniversaris». «Era el motor de la nostra família», va rememorar. No obstant, es va guardar els detalls més personals per a les televisions nacionals.

La família de la víctima va declarar davant les autoritats tailandeses que Sancho i Arrieta mantenien una relació sentimental des de feia més d’un any. El presumpte autor ho va negar i, quan va denunciar la seva desaparició, va declarar que només eren «amics». És més, dissabte va declarar que va portar Arrieta a la seva habitació, que l’home volia tenir sexe, però que ell s’hi va negar. En canvi, diumenge va tornar a autoinculpar-se i va admetre el vincle sexual.

Contacte amb Daniel Sancho per Instagram

El crim es va forjar després que Sancho i Arrieta es trobessin a Tailàndia amb el suposat objectiu de celebrar les festes de lluna plena. Tots dos van arribar a l’illa de Koh Phangan el 31 de juliol i, un dia abans, Arrieta va enviar a Darlin una foto des de l’aeroport de Bangkok.

L’últim contacte entre els familiars es va produir dimarts, el mateix dia en què va tenir lloc el truculent crim. Va ser una «trucada carinyosa», ha precisat Darlin a ‘Así es la vida’, de Telecinco. En aquesta conversa li va explicar com havia anat el viatge i el regal que compraria a la seva neboda, que també era la seva fillola.

També li va explicar que aprofitaria el seu viatge a Tailàndia per comprar una nova màquina per a les cirurgies facials, cosa que justifica que es trobessin 80.000 dòlars en efectiu a l’habitació del seu hotel.

La família es contradiu

L’endemà, la família es va adonar que alguna cosa no anava bé al no tenir notícies del cirurgià, que solia parlar amb els seus pares tres o quatre vegades al dia. La germana ha comentat que no llegia els missatges de WhatsApp ni contestava a les trucades, per la qual cosa van intentar contactar amb ell a través dels seus contactes en les xarxes socials.

Per això va trobar el perfil de Sancho. Al veure que havia publicat una història des de Koh Phangan, li va escriure per preguntar-li pel seu germà. «No tenia ni idea de l’existència de Daniel. Mai ens va parlar d’ell», ha assegurat Darlin a ‘Y ahora Sónsoles’, unes declaracions que contradiuen les d’altres familiars, que van dir a les autoritats tailandeses que mantenien una relació.

Daniel Sancho sembla que li va confirmar que havia estat amb el cirurgià a la platja, però després li va dir que li havia perdut el rastre. Darlin li va retreure que no hagués denunciat la seva desaparició, però el noi li va dir que aniria a comissaria després de dutxar-se. «Això és una bogeria, una bogeria», li va dir a Darlin, manté la dona.

Destrossada, Darling demana «justícia» i que repatrien al més aviat possible el cos del seu germà perquè la seva família pugui donar-li l’últim adeu. «Que la mort del meu germà no quedi impune, és un ésser humà. No entenc com es pot estar pensant i parlant tantes atrocitats d’ell, a qui van assassinar va ser al meu germà, a qui van esquarterar va ser al meu germà. ¿Qui pot torturar-lo així?», s’ha lamentat.

«Daniel pot dir el que vulgui, però el meu germà no es pot defensar, i per això hem de defensar-lo nosaltres i els mitjans. Que es faci justícia. L’han desmembrat i ara tots els dies estan desmembrant el seu nom a poc a poc. Tinguin respecte per aquesta persona que va morir d’aquesta manera tan horrorosa», ha reconegut entre llàgrimes.

«Irresponsabilitats i fal·làcies»

Notícies relacionades

Més enllà de les declaracions de la germana de la víctima, els advocats de la família d’Edwin Arrieta han fet públic un comunicat en el qual asseguren que les afirmacions que s’han fet sobre el colombià són «irresponsabilitats» i «fal·làcies». Per això, diuen, el seu objectiu és «aclarir el que ha passat» i mantenir «intacte» el bon nom del cirurgià i aconseguir la «repatriació de les seves restes mortals» al seu país.

Els representants legals dels Arrieta han confirmat que han iniciat les «accions necessàries» per personar-se com a víctimes en el cas i aconseguir la «judicialització» i «condemna» del «confés homicida», Daniel Sancho, que ha acceptat «expressament» la seva responsabilitat en aquest «vil fet».