Meteorologia

Mario Picazo avisa sobre el que passarà amb l’onada de calor: «S’ajunten els ingredients...»

Aquesta setmana es registrarà probablement la tercera onada de calor d’aquest estiu a Espanya es registrarà probablement la tercera onada de calor d’aquest estiu a Espanya

Mario Picazo avisa sobre el que passarà amb l’onada de calor: «S’ajunten els ingredients...»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat que aquesta setmana es registrarà probablement la tercera onada de calor d’aquest estiu a Espanya, que durarà fins dissabte que ve.

La predicció és molt semblant a la del meteoròleg Mario Picazo, que avisa que les temperatures pujaran dia a dia davant l’absència de núvols i les llargues hores d’insolació, tot això, sumat a l’arribada d’una massa d’aire del nord d’Africa que caldejarà encara més l’ambient.

S’ajunten els ingredients habituals que solen generar onades de calor al nostre país. D’una banda, el domini de les altes pressions que proporcionen moltes hores d’insolació perquè l’aire s’escalfi. De l’altra, l’entrada d’aire càlid des del nord de l’Àfrica pel sud peninsular, Ceuta, Melilla i les Canàries que farà que els termòmetres vagin pujant fins a arribar prop de 45 graus en algunes comarques del sud a mitjans de setmana.

El sud-oest peninsular s’emportarà la pitjor part de la calor durant l’arrencada de la setmana amb temperatures que ja dilluns i dimarts superaran els 40 graus sobretot a zones de les valls del Guadalquivir i Guadiana. Gran part de l’oest d’Andalusia i d’Extremadura arrenquen la setmana amb avisos taronja per temperatures que poden arribar a situar-se entre 40 i 45 graus. No es descarta que alguns d’aquests avisos acabin passant a color vermell ja dimecres, o fins i tot abans.

Notícies relacionades

Tot i que la setmana arrenca fresca i molt suportable per les comunitats del nord peninsular, a la resta d’Espanya les temperatures se situaran entre els 35 i els 40 graus en un bon nombre de capitals. Algunes com Madrid o Bilbao a mitjans de setmana veuran que el mercuri arriba o supera la marca dels 40 graus també, cosa que farà que dimecres sigui un dia especialment complicat a zones del nord on no estan acostumats a aquests registres.

Entre dijous i divendres l’entrada d’un front fred per Galícia ajudarà a refrescar l’ambient a moltes zones de l’extrem nord peninsular tot i que a la resta d’Espanya la calor continuarà sent intensa.