Successos

‘Breaking bad’ a Llívia: història de l’avi que amb 77 anys es va posar a vendre droga

Detingut un home de 77 anys a Llívia acusat de ser un dels camells més actius de la zona

L’home, que podria tenir problemes econòmics, no tenia antecedents penals

‘Breaking bad’ a Llívia: història de l’avi que amb 77 anys es va posar a vendre droga
2
Es llegeix en minuts

Un avi que no havia comès cap delicte en la seva vida va decidir, als 77 anys, dedicar-se a vendre cocaïna des del seu poble. Podria ser l’argument d’una pel·lícula o una novel·la de ficció, però aquest fet ha passat al tranquil municipi de Llívia, a la Cerdanya. La missió de l’avi, que probablement estava relacionada amb una delicada situació econòmica, va durar poc. El negoci li va funcionar durant uns cinc mesos, però va acabar sent descobert pels Mossos d’Esquadra dilluns a casa seva amb cocaïna i estris per pesar i preparar la droga, i també amb gairebé 4.000 euros.

Es tracta d’un home conegut, sociable i que feia molta vida al poble. Així han definit alguns veïns de Llívia consultats per ‘Regió7’, diari pertanyent a Prensa Ibérica, l’home de 77 anys que podria haver encaixat perfectament com a personatge de la sèrie ‘Breaking bad’. De fet, la policia catalana considera que, amb la seva detenció, s’ha desactivat «un punt molt actiu de venda de droga a la comarca».

Petites dosis

Notícies relacionades

El camell venia cocaïna en petites dosis, almenys, des del març, quan els Mossos van tenir constància que hi havia un home que distribuïa droga al carrer del Raval i el de l’Estavar. Precisament és en aquesta zona on viu l’acusat. Segons alguns veïns consultats, viu sol i podria tenir problemes de diners que haurien motivat que prengués la decisió de dedicar-se a la venda de droga. Els Mossos, per la seva banda, confirmen que no tenia antecedents criminals.

L’home sovint era vist pel poble i sempre s’havia mostrat molt sociable. Ningú havia imaginat que es podria dedicar a la venda de droga fins fa unes setmanes, quan els veïns van començar a sospitar que podria estar cometent alguna activitat il·lícita per la seva actitud i perquè els Mossos havien començat a investigar-lo i a preguntar. La zona del carrer del Raval i de l’Estavar era un dels seus punts de venda, però també operava a la zona del parc de Sant Guillem de Llívia, on venia droga a la menuda a consumidors de la comarca. Compaginava la venda de droga amb costums tan quotidians com esmorzar al bar del costat de casa seva i, simplement, sortir a passejar. La detenció ha agafat de sorpresa el tranquil poble de Llívia, poc acostumat a aquesta mena d’històries.