Musk retira l’enorme X instal·lada al terrat de la seu de San Francisco

Musk retira l’enorme X instal·lada al terrat de la seu de San Francisco

REUTERS

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

X, la xarxa social abans coneguda com a Twitter, va retirar aquest dilluns una estructura en forma de ‘x’ instal·lada al terrat de la seva seu central de San Francisco, després que autoritats locals i l’empresa s’enfrontessin per l’objecte.

La ‘x’, instal·lada a la teulada de les oficines del centre de la ciutat la setmana passada, formava part de la campanya d’Elon Musk per rellançar la xarxa social i deixar en el passat el nom de Twitter.

No obstant, residents locals es van queixar de les llums brillants que emetia el logotip per les nits. D’altres també van reportar que podria ser perillós, ja que va ser ubicat a la vora de l’edifici i al·legaven que no semblava estar subjecte amb seguretat a la teulada.

Patrick Hannan, director de comunicacions del Departament d’Inspecció de Construcció i Planejament de San Francisco, va dir a l’AFP que, «aquest matí, inspectors de l’edifici han supervisat el desmantellament de l’estructura».

Un altre inspector del Departament d’Urbanisme de la ciutat que va acudir a examinar l’estructura metàl·lica no havia sigut autoritzat a entrar a l’edifici ni divendres ni dissabte, segons un informe oficial.

Un representant de l’empresa li va manifestar que era un «senyal lluminós temporal per a un esdeveniment».

Pagament dels costos

Pagament dels costosL’amo de l’edifici on X té les seves oficines haurà de pagar el cost dels permisos per instal·lar i retirar l’estructura, així com les despeses associades a la investigació de les autoritats de la ciutat, va dir Hannan.

La ciutat va enviar a X un avís d’infracció en el qual l’advertia que necessitava els permisos per col·locar l’estructura.

Quan l’AFP va contactar amb X, aquesta va respondre amb un missatge automàtic el qual es podia llegir que que respondria «aviat».

Fa una setmana, Musk va canviar el nom de Twitter per X, un símbol matemàtic que li encanta. L’ha fet servir a SpaceX, una de les seves empreses, i en el nom d’un dels seus fills, un nen anomenat X Æ A-XII, o X per abreujar.

Musk vol convertir X en una plataforma a l’estil de WeChat a la Xina.

«X és el futur de la interactivitat il·limitada –centrada en àudio, vídeo, missatgeria, pagaments/banca– que crea un mercat global d’idees, béns, serveis i oportunitats», va explicar la directora executiva de l’empresa, Linda Yaccarino.

Notícies relacionades

Dissabte, Musk va escriure a X que l’empresa no es muda de San Francisco, malgrat que li han ofert «grans incentius» per mudar-se a un altre lloc, «especialment ara que la ciutat és en una tràgica espiral d’empreses que se’n van».

A finals del 2021, Musk va traslladar la seu de la seva empresa estrella, Tesla, a Texas, un estat amb una fiscalitat flexible i un cost de vida més baix. S’havia enfrontat a les autoritats californianes perquè el van obligar a tancar una planta a l’inici de la pandèmia.