Successos

Estabilitzat l’incendi de Mont-roig que ha obligat a tancar l’autovia A-7 i a confinar dues urbanitzacions

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi declarat a Mont-roig del Camp que s’ha iniciat amb la crema d’un tractor i d’una zona de vegetació forestal. El foc s’ha iniciat a la zona del carrer del Déu Thor de Mont-roig, pocs minuts abans de les deu del matí, i ha obligat a confinar les urbanitzacions de Miami Platja i Costa Zafir, i a tallar l’autovia A-7 en les dues direccions, així com la línia de Rodalies R16.

Segons han explicat fonts dels serveis d’emergències, un total de 40 dotacions terrestres i 10 d’aèries estan treballant al lloc. El foc ha avançat cap a l’autovia A-7, per la qual cosa s’ha tallat la circulació en els dos sentits de la marxa en un tram de quatre quilòmetres. Els Mossos estan desviant el trànsit per l’N-340 i l’AP-7. A més, també s’ha interromput la circulació ferroviària en l’R16, que passa per l’Hospitalet de l’Infant.

Mantenir-se a casa

D’acord amb fonts dels Bombers, es tracta d’un incendi d’interfície urbana, amb terreny erm i que ha començat als afores de la urbanització del Casalot. Les flames han progressat cap a l’autovia A-7 i han saltat la via al quilòmetre 1.131. Aquesta carretera està tallada en els dos sentits entre Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant.

Notícies relacionades

En aquests moments el nucli de l’incendi està confinat entre l’autovia i la via del tren, i els esforços s’estan centrant en els flancs.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha emès un comunicat a través de les xarxes socials en el qual demana als veïns i veïnes de la localitat que extremin les precaucions i segueixin les recomanacions del cos de Bombers de la Generalitat. En aquesta línia, han fet una crida als habitants de zones pròximes al foc perquè es quedin a casa, tanquin portes i finestres, i col·loquin tovalloles molles sota les portes per evitar que entri el fum a l’interior dels domicilis.