1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal registrat aquest matí al Perelló (Baix Ebre). Fins al lloc s’han desplaçat un total de 46 dotacions del cos –32 de terrestres i 14 d’aeris– després que es donés l’alerta minuts abans de les dotze del migdia.

El foc ha començat a la zona de la bassa d’en Fusté i ha afectat el puig Moltó. L’incendi s’ha propagat en direcció al mar, però ha cremat amb alta intensitat per les illes forestals entre els cultius i ha saltat als camps agrícoles, fet que ha generat focus secundaris. Protecció Civil ha decretat el confinament de les urbanitzacions Àliga, Racons i Bocatxa, i de totes les cases disseminades de la zona.

40 hectàrees

Segons han informat els Bombers, s’ha treballat en una àrea d’unes 40 hectàrees, tot i que l’àmbit d’afectació potencial de l’incendi és de 400. Els Agents Rurals determinaran la superfície exacta que ha quedat afectada pel foc, que encara està actiu.

A conseqüència de l’incendi forestal del Perelló, la Direcció General Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Notícies relacionades

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i el responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre estan en contacte amb l’alcalde del Perelló per portar a terme l’ordre de confinament decretada pels Bombers.

A més, la DGPC ha enviat una alerta de Protecció Civil als mòbils de la zona perquè la gent afectada es confini.