Violència sexual

La jutge processa Dani Alves per agressió sexual amb accés carnal

La jutge processa Dani Alves per agressió sexual amb accés carnal
5
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de més de sis mesos d’investigacions, la jutge de Barcelona ha acordat el processament per presumpta agressió sexual amb accés carnal de Dani Alves a una jove de 23 anys el 31 de desembre passat en un diminut lavabo en un reservat de la discoteca Sutton de la capital catalana. La magistrada considera que hi ha indicis «racionals suficients» contra ell. La magistrada imposa al jugador una fiança de 150.000 euros per al pagament d’una eventual indemnització. Els forenses han dictaminat que la víctima «compleix els criteris d’un trastorn d’estrès posttraumàtic» d’«intensitat elevada», «amb repercussió funcional i deteriorament en diverses àrees de funcionament» que es poden relacionar «significativament» amb els fets denunciats.

El futbolista del FC Barcelona i de la selecció del Brasil ha sigut convocat dimecres vinent, per la qual cosa serà excarcerat, compareixerà davant el jutjat, se li comunicarà el processament i tindrà l’oportunitat de fer una nova declaració, que seria la tercera des que va ser detingut el 20 gener passat, el mateix dia que va ingressar a la presó. El procés judicial, d’aquesta manera, entra en la recta final. Si la defensa no recorre contra la interlocutòria, el sumari passarà del jutjat l’Audiència de Barcelona i el fiscal i l’advocada de la víctima hauran de presentar el seu escrit d’acusació. Després d’això, li toca el torn a la defensa, que plantejarà els seus arguments. I, finalment, el tribunal fixarà la data per al judici, que podria celebrar-se al cap d’uns quants mesos.

La credibilitat de la víctima

Alves va ser denunciat per agressió sexual per una jove de 23 anys que el va acusar d’haver-la violat al lavabo de Sutton. La versió de la denunciant, que des del primer moment ha mantingut la mateixa correlació de fets –i que, a més, coincideix amb les empremtes dactilars i els indicis obtinguts–, ha rebut la credibilitat tant del jutjat d’instrucció com de l’Audiència de Barcelona, que ha mantingut Alves a presó provisional des de gener per risc de fuga. Fins a dues vegades el tribunal va rebutjar la llibertat de l’exfutbolista.

En l’ordre de processament, la jutge Concepción Martín recull gairebé íntegrament la denúncia de la víctima, ratificada al jutjat, sobre l’ocorregut aquella nit del 30 de desembre a la discoteca. La togada no fa menció a les dues declaracions d’Alves i als seus canvis de versió. L’última vegada que va comparèixer davant de la jutge, el 17 d’abril, el jugador va afirmar que el que va passar a l’interior del bany del reservat del local va ser «sexe consentit», amb penetració vaginal i que, per tant, no va forçar la jove. D’aquesta manera, va intentar justificar per primera vegada que en l’anàlisi de l’ADN es trobessin restes de semen a l’interior del cos de la víctima.

Ja durant el seu primer interrogatori, i arran que la jutge, la fiscal i l’acusació particular li descrivia les proves que hi havia i que no encaixaven amb el seu relat, va anar variant de versió fins a tres vegades. Primer va afirmar que no coneixia la víctima, després que aquesta va entrar al lavabo quan ell estava a l’interior i que no va passar res i, finalment, que la dona se li va abalançar i li va fer una fel·lació.

En l’ordre de processament, la jutge precisa que aquella nit la jove, juntament amb una amiga i la seva cosina, es van dirigir a la discoteca Sutton. Van entrar a la sala central i després a la zona VIP amb un grup de nois mexicans. Un cambrer els va dir que es canviessin de taula perquè un client les volia convidar a una consumició. No van fer cas, però l’empleat del local va insistir: «Un amic meu vol que estigueu allà». Al final, van accedir i es van traslladar a la taula on hi havia Alves i un amic, Bruno. A l’arribar, dues noies que estaven amb ells se’n van anar. El futbolista, recorda la magistrada, va comentar que es deia Dani i que «jugava a la petanca a l’Hospitalet».

Igual com exposa la víctima en la denúncia, la togada assegura que l’exfutbolista va començar a «flirtejar» amb les tres dones. Els va donar una copa de cava a cada una d’elles, tot i que elles les van deixar sobre la taula. Es van assabentar que era Alves qui intentava lligar amb elles quan els ho van explicar els amics mexicans. El futbolista va estar ballant «molt junt» amb les tres joves. Fins i tot en dues ocasions, incideix la magistrada, Alves va agafar la mà a la denunciant i se la va posar al penis. Ella va retirar les dues vegades la mà.

La va tirar a terra i el va bufetejar

Notícies relacionades

Després d’uns minuts, Alves va cridar la víctima perquè anés cap a un petit passadís que comunica amb un reservat i on hi ha un minúscul bany. La jove no sabia que hi havia allà i a l’entrar a l’habitacle es va adonar que era un lavabo. El jugador va tancar la porta, prossegueix la resolució, i «va estirar amb força d’ella cap al seu cos». Malgrat que ella li deia que parés, el futbolista va fer cas omís. La va tirar a terra i com la jove es va negar a fer-li una fel·lació, es «va enfurismar i li va donar diverses bufetades a la cara». Després, «la va penetrar violentament».

La dona va voler sortir del lavabo, però Alves, segons la jutge, no li ho va permetre, perquè volia ser ell el primer. Quan la jove va arribar a la taula estava la seva cosina, que «la va veure amb molt mala cara». «Des del moment que van sortir del petit lavabo, Alves no va tornar a dirigir-se» a la jove, destaca la jutge. Fins i tot, recalca, quan el jugador se’n va anar del local i es va creuar amb ella, que estava plorant i explicant l’ocorregut a un empleat, «no li va dirigir cap paraula». La víctima «es trobava molt malament i quan li va preguntar un dels porters es va posar a plorar». Els responsables de Sutton van trucar als Mossos i es va activar el protocol d’agressions sexuals.