Investigació judicial

La víctima d’Alves pateix «estrès posttraumàtic sever», segons els forenses

La víctima d’Alves pateix «estrès posttraumàtic sever», segons els forenses

HENRY ROMERO / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els metges forenses han dictaminat que la víctima de la presumpta agressió sexual de Dani Alves pateix un «trastorn d’estrès postraumàtic» d’«intensitat globalment elevada». Aquesta situació, incideixen els facultatius, li provoca una «repercussió funcional i deteriorament en diverses àrees de funcionament» que es poden relacionar «significativament» amb els fets denunciats per la jove. L’informe expressa que aquest estrès és «sever».

Es tracta d’una de les proves que exposa la jutge en la seva ordre de processament. Aquesta diligència no va estar exempta de polèmica, ja que l’Audiència de Barcelona va permetre que participés en aquesta un pèrit designat per la defensa.

Símptomes i seqüeles

Els forenses van realitzar el mes de juny passat, tal com va ordenar la jutge, l’examen psicològic. Primer un test i després una sèrie de preguntes, com és habitual. La magistrada va permetre que l’acompanyés la psiquiatra que la tracta des que va patir la presumpta violació.

Alhora, la togada va deixar clar que únicament es podien analitzar els símptomes i les seqüeles que té la dona, evitant les preguntes sobre els esdeveniments que es van produir a l’interior del local, ja que els fets han de ser jutjats pels tribunals. I així va passar. El lletrat del jugador va sol·licitar també al seu dia que es gravés aquesta diligència, però la jutge l’hi va denegar. Altres facultatius van efectuar un reconeixement físic, en el qual es va constatar que la víctima tenia erosions al genoll.

Ràpida investigació

Notícies relacionades

Amb la pràctica de la prova psiquiàtrica, la investigació ja estava pràcticament finalitzada, ja que ja havien declarat l’imputat, la víctima, la seva cosina i amiga, treballadors de la discoteca i l’amic de l’astre brasiler que l’acompanyava. El tribunal de l’Audiència de Barcelona que per segona vegada va decidir ficar a la presó Alves reconeixia en la seva resolució que la instrucció del cas estava pràcticament acabada i va instar la magistrada que dirigeix les indagacions que les proves que faltaven (és a dir, l’examen psicològic ja practicat) es portessin a terme «amb la celeritat que exigeix la privació de llibertat», «perquè en la màxima brevetat es procedeixi a concloure el sumari». Sis mesos és un període que judicialment pot considerar-se breu.

El processament era l’últim dels requisits per enviar el cas a l’Audiència de Barcelona. La rapidesa de la celebració del judici dependrà del tribunal que li toqui jutjar al futbolista, tot i que s’ha de tenir en compte que és una causa amb pres i, per tant, té prioritat sobre la resta d’assumptes.