2
Es llegeix en minuts
ACN

La falsa doctora de Torelló (Osona) que va arribar a treballar set mesos a l’Hospital de Berga sense cap títol universitari també va estar contractada a l’Hospital de Vic, segons ha avançat Catalunya Ràdio i han confirmat fonts del Departament de Salut.

La dona va tenir contracte d’un mes, però deu dies després els responsables del centre sanitari la van acomiadar per falta d’aptituds, segons l’emissora. Salut confirma que l’estada a l’hospital de la capital d’Osona va ser curta, tot i que no precisa el termini.

La dona, de 30 anys, té una causa judicial oberta per intrusisme, falsedat documental i usurpació d’estat civil. La policia sospita que ha treballat a 12 centres sanitaris. Està acreditat que va enganyar l’Hospital de Berga, la Dexeus de Barcelona, una clínica de Girona, una empresa de prevenció sanitària i ara l’Hospital de Vic. Cinc en total per ara. A la majoria dels centres «va elaborar i va firmar informes amb la firma digital d’un altre metge» i amb el seu número de col·legiat. Els Mossos investiguen si va fer el mateix a set centres més.

La gerent de l’Hospital de Berga va denunciar davant els Mossos dijous de la setmana passada que des del desembre del 2022 i fins a mitjans d’aquest mes de juliol van tenir en el servei d’urgències una doctora que no tenia la titulació requerida. L’hospital es va posar en alerta després que una empresa de serveis sanitaris preventius, en la qual la falsa doctora havia buscat feina, els advertís sobre la possible falsedat.

Notícies relacionades

Segons els Mossos, quan els responsables de personal de l’Hospital de Berga li van requerir la documentació, la dona només va mostrar una captura de pantalla amb un número de col·legiada i dues fotografies vestida de doctora, i després d’això li van comunicar que el 20 de desembre del 2022 es podia incorporar com a doctora del servei d’urgències de l’hospital i li van demanar que, quan pogués, aportés la documentació en paper.

Finalment, quan l’hospital va descobrir a mitjans d’aquest mes de juliol que la dona no constava en la base de dades del Col·legi de Metges, li van obrir un expedient disciplinari per falta molt greu i la van suspendre de les seves funcions. Per aquest cas, l’Hospital de Berga ha admès «irregularitats importants» en el procediment de contractació de la falsa doctora i ha acomiadat el director del Departament de Recursos Humans del centre.