Banc de Sang

Catalunya necessita 40.000 donacions de sang aquest estiu i les buscarà també a la platja

Catalunya necessita 40.000 donacions de sang aquest estiu i les buscarà també a la platja
1
Es llegeix en minuts
EFE

El Banc de Sang de Catalunya necessita 40.000 donacions aquest estiu per atendre les més de 30.000 transfusions previstes de sang i, com que durant les vacances estivals baixen els donants, els anirà a buscar també a les platges de la costa catalana, on instal·larà més de 30 punts de donació.

El Banc de Sang ha fet avui una crida a totes les persones que puguin donar sang perquè acudeixin a un centre de donació abans d’anar-se’n de vacances.

«Durant els mesos més calorosos de l’any, les donacions continuen sent imprescindibles. Calculem que a l’estiu es necessitaran 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans», han explicat els responsables del Banc de Sang.

Per aquesta raó, el Banc de Sang ha impulsat una campanya de donació de sang estival sota el lema ‘Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu’.

Diversos punts de donació

El Banc de Sang ha activat una quarantena de punts de donació a les principals zones turístiques catalanes, a les platges i a la costa i també a la muntanya.

Concretament, hi haurà col·lectes especials a 23 platges de la costa catalana de Barcelona, Girona i Tarragona, en algunes de les quals, com a l’Escala, Blanes, Palamós, Cunit o Cambrils, es repetiran les col·lectes en diferents dates.

A més, es podrà continuar donant sang als principals hospitals catalans.

Notícies relacionades

El Banc de Sang ha informat que tots els donants de sang durant els mesos d’estiu, juliol i agost, rebran un bo de descompte 2x1 per visitar les instal·lacions del Poble Espanyol a Barcelona, un espai històric amb més de 100 edificis representatius de l’arquitectura popular del país.

També podran visitar l’exposició ‘Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol’ sobre els orígens i procés d’edificació d’aquest recinte emblemàtic de cultura i oci.