Me Too universitari

Acomiadat un directiu de l’escola de negocis de la UPF acusat d’assetjament laboral per set treballadores

Parlen les víctimes d’assetjament a la universitat: «Denunciar no em va servir de res»

Les universitats catalanes han sancionat almenys 28 professors per assetjament sexual i laboral des del 2018

Acomiadat un directiu de l’escola de negocis de la UPF acusat d’assetjament laboral per set treballadores
1
Es llegeix en minuts
ACN

Un directiu de la Barcelona School of Management (BSM), escola de negocis privada de la Universitat Pompeu Fabra, ha sigut acomiadat després de ser acusat d’assetjament laboral per set treballadores, segons publica el diari ‘Ara’ i ha confirmat el centre a l’agència ACN.

El diari explica que el mal clima laboral va començar amb la incorporació d’un nou fitxatge com a subdirector d’estratègia i desenvolupament de negoci del centre, un nou càrrec que va fitxar l’escola el setembre del 2022. Poc després, el gener del 2023, set treballadores van denunciar en un escrit al Canal Ètic de la UPF «comportaments hostils i desagradables» i coaccions i amenaces.

Tancar la porta del despatx

Un mes més tard va ser acomiadat, després que una comissió analitzés el cas i prengués declaració a les parts i determinés que havia comès una falta greu.

Segons l’expedient, al subdirector se l’ha fet fora per tancar la porta del despatx amb clau en alguna trobada amb alguna treballadora i una discussió amb un alt càrrec que va tenir un atac d’ansietat.

Baixes per estrès i ansietat

Notícies relacionades

L’escrit dirigit a la bústia ètica també parlava d’un «estil de lideratge del tot abusiu», una manera de treballar que generava «incomunicació, aïllament i divisió» i situacions de caràcter «sexista». Per la seva banda, l’acusat va demandar l’escola perquè considera «irregular» tot el procediment.

A part de la denúncia per assetjament laboral, el mal clima que es va viure durant aquests mesos va comportar dimissions, acomiadaments, baixes per estrès i atacs d’ansietat. Fins a set treballadores de la BSM van arribar a estar de baixa a finals del 2022 i principis del 2023.