Possible falta greu

El Govern estudia si sanciona l’empresa de colònies de Brunyola (Girona) per no notificar-les correctament

L’empresa no va notificar que l’activitat eren unes «colònies» sinó un casal d’estiu, sense pernoctacions

El Govern estudia si sanciona l’empresa de colònies de Brunyola (Girona) per no notificar-les correctament

DAVID APARICIO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Drets Socials de la Generalitat està estudiant si sanciona l’empresa organitzadora de les colònies on quatre nens van resultar feritsa Brunyola (Girona), perquè no va notificar que l’activitat eren unes «colònies» sinó un casal d’estiu.

Fonts del departament han explicat a Europa Press que l’empresa «no havia notificat la pernoctació; només les activitats de dia».

Segons el decret 267/2016, les activitats amb pernoctació que durin dues nits seguides o més «s’han de notificar al departament competent en matèria de joventut»; en aquest cas, a Drets Socials.

Falta de notificació

Notícies relacionades

 «No notificar una activitat es considera falta greu», segons les mateixes fonts, que han afegit que la Direcció General de Joventut obrirà un tràmit d’informació prèvia que pot derivar en expedient sancionador per falta de notificació.  A més, la conselleria obrirà una investigació per «aclarir què ha passat».

Dimecres a la tarda, quatre menors van resultar ferits per la deflagració d’un experiment que feien amb més nens en una casa de colònies a Brunyola: aquest dijous dos han rebut l’alta hospitalària però els altres dos estan greus.