Polèmica entre cibernautes

Musk diu que Twitter ha imposat límits diaris a la lectura de tuits

Elon Musk i Mark Zuckerberg, a cops de puny per l’hegemonia tecnològica

Nou canvi a Twitter: ara els usuaris s’han de registrar per veure’l

Musk diu que Twitter ha imposat límits diaris a la lectura de tuits

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’empresari Elon Musk,propietari de Twitter, ha dit aquest dissabte en el seu compte que la xarxa social ha imposat límits temporals a la lectura de tuits (publicacions) per evitar «nivells extrems d’extracció de dades i manipulació del sistema». Inicialment, aquesta restricció s’havia confós amb una caiguda global de la xarxa social, però no es deu a cap fallada.

Musk ha indicat que els comptes verificats podran llegir un màxim de «6.000 posts (tuits) al dia», mentre que les no verificades només en podran llegir 600, i els «nous comptes no verificats», menys encara, 300.

L’anunci no especifica si aquest recompte diari de tuits s’aplica al seleccionar publicacions concretes o inclou totes les publicacions que apareixen, per exemple, al baixar per la cronologia de la pantalla principal, consultar fils o revisar respostes de tuits.

Aquest mateix dissabte, un parell d’hores abans que Musk revelés els límits, milers d’usuaris van reportar problemes per accedir a la xarxa social a la pàgina de seguiment Downdetector, i semblaven continuar, tot i que en menor mesura, després de l’anunci.

En la mateixa xarxa social, alguns afectats indicaven avui que l’aplicació els donava els següents missatges d’error: «S’ha excedit el límit» i «No es poden mostrar els tuits».

Divendres, mitjans especialitzats van assenyalar que Twitter havia tancat els seus continguts, incloent tuits, fils i perfils, als visitants que no tenen compte, a qui els apareix un missatge perquè es registrin o entrin les seves credencials.

Al respecte, Musk ha respost un tuit que preguntava si era un problema tècnic explicant que es tractava d’una «mesura d’emergència temporal» i ha al·ludit, igual que avui, al «pillatge de dades», segons recull el portal The Verge.

També ha esmentat el tema en una resposta al conseller delegat d’Epic Games, Tim Sweeney, que es queixava dels «murs de pagament» en llocs d’internet, incloent Twitter.

Notícies relacionades

«Diversos centenars d’organitzacions (potser més) estaven extraient dades de Twitter de manera extremadament agressiva, fins al punt que estava afectant l’experiència real de l’usuari», li ha dit a Sweeney, amb qui s’ha embrancat en un debat d’«idees» sobre com solucionar la qüestió. 

Mentrestant, a Twitter, no s’aturen les queixes dels usuaris, que rebutgen la mesura. Entre aquests, polítics com Pablo Echenique.