Cotxe elèctric

Macron mira d’emportar-se la gigafactoria de Tesla de València a França

Macron mira d’emportar-se la gigafactoria de Tesla de València a França
1
Es llegeix en minuts

El president de la República Francesa, Emmanuel Macron, mira de convèncer el director executiu de Tesla, Elon Musk, que abandoni la seva idea d’instal·lar la seva segona gigafactoria europea a València i que se l’emporti a França. El president francès es reunirà demà amb Musk, que és a París en la cimera tecnològica VivaTech. El president gal va assenyalar a la premsa: «Parlarem d’intel·ligència artificial, en què ell està implicat, de xarxes socials, del marc de regulació... I també parlaré amb ell d’automòbils i bateries per promoure l’atractiu francès i l’europeu».

Xest

Tesla, com va avançar la setmana passada ‘Levante-EMV’, del grup Prensa Ibérica, ha firmat amb la Generalitat Valenciana un acord d’intencions per instal·lar la seva segona gigafactoria europea a València. El destí preferit per la multinacional nord-americana és un polígon de nova creació a Xest que disposa d’1,5 milions de metres quadrats i que és a prop de la connexió ferroviària. Tesla també ha estudiat altres opcions fora d’Espanya (com França), però a Espanya només preveu València.

Segon intent

Notícies relacionades

És la segona vegada que Tesla s’interessa per fabricar cotxes elèctrics al País Valencià. La companyia va estudiar fa uns anys instal·lar-se a Parc Sagunt, però al final es va decantar per aixecar la seva primera gigafactoria europea a Berlín.

El Consell s’ha compromès a tramitar la iniciativa com a projecte territorial estratègic. Aquesta fórmula s’ha utilitzat amb èxit amb la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt i permet agilitzar tots els tràmits administratius i l’adquisició del terreny necessari per a la megaplanta de producció de cotxes elèctrics que té previst construir la companyia d’automòbils a menys de trenta quilòmetres de la capital del Túria.