Operació sortida

Retards de fins a 4 hores a l’aeroport del Prat per una avaria informàtica

Incident a l’aeroport del Prat | Reduït un home que s’autolesionava amb una ampolla trencada

Un avió aterra d’emergència a Barcelona al posar-se de part una passatgera

Retards de fins a 4 hores a l’aeroport del Prat per una avaria informàtica

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aeroport del Prat recupera gradualment la normalitat aquest dissabte després que ahir divendres cap a la una del migdia es detectés una avaria en el sistema informàtic de plans de vol, segons ha informat Enaire, el gestor de la navegació aèria a l’Estat.

Segons explicava l’entitat al seu compte de Twitter, una fallada «parcial» en aquest sistema afectava Catalunya, les Balears i el País Valencià. Cap a les dues del migdia, Enaire explicava que la recuperació del sistema informàtic permetia augmentar el volum d’operacions gestionades. Alhora indicava que, malgrat la fallada, no s’havien deixat de gestionar els vols i enlairaments. Una mica més tard va anunciar la resolució de la incidència i la recuperació gradual de la normalitat en els vols.

L’alteració en els plans de vol derivada de la fallada informàtica es va traduir en retards en desenes d’enlairaments i d’aterratges a Catalunya, a les Balears i al País Valencià durant la tarda i la nit de divendres, a més d’algunes cancel·lacions. A primera hora d’aquest dissabte encara hi havia vols que patien retards de fins a quatre hores a l’aeroport del Prat.

Notícies relacionades

A l’aeroport barceloní, des de les nou de la nit constaven retards en 17 enlairaments i alteracions en 25 aterratges, ja que alguns vols s’havien cancel·lat i d’altres arribaven amb retard.

Amb tot, Enaire ha aclarit que no ha deixat de gestionar els vols. «No hem deixat d’operar els vols en curs ni de gestionar enlairaments malgrat la fallada sobrevinguda», ha asseverat.

Temes:

Aeroports