Educació a Catalunya

El Govern contractarà 1.528 professors i personal escolar per al curs 23-24

Ple monogràfic del Parlament sobre educació: últimes notícies en directe

Els 10 reptes de la nova consellera d’Educació

El Govern contractarà 1.528 professors i personal escolar per al curs 23-24

Elisenda Pons

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha aprovat aquest dimarts ampliar la plantilla del Departament d’Educació per al curs 23.24 en 1.528 persones. D’aquestes, 1.190 seran professors, 211 seran professionals d’atenció educativa i 127 seran personal d’administració i serveis. Aquesta ampliació suposarà una inversió de 78,5 milions d’euros i permetrà, han remarcat, «afrontar les necessitats d’escolarització dels ensenyaments obligatoris i reforçarà l’escola inclusiva i la formació professional». La falta de professors ha sigut motiu recurrent de reclamacions per part de la comunitat educativa. Les escoles i instituts han tingut escassetat d’especialistes i problemes per cobrir baixes. Especialment greu ha sigut als centres d’FP.

El reforç de la plantilla de professorat permetrà, han assenyalat des de l’Executiu, «atendre les variacions dins de la població escolaritzada i arribar a les ràtios previstes, sobretot referent als grups d’Infantil 3». També assumir la integració de centres a la xarxa pública del Departament, avançar en el model d’escola inclusiva i impulsar la Formació Professional.

De les 1.190 dotacions de personal docent, 145 es destinaran a atendre necessitats d’escolarització d’estudis obligatoris, 297 a l’educació inclusiva i 689 a la implementació del pla estratègic d’impuls a l’FP. A més, s’inclouran nou dotacions d’Inspectors d’Educació i tres complements de càrrecs pel desplegament dels serveis territorials del Penedès i Alt Pirineu i Aran, i 41 dotacions de personal docent per donar compliment al nombre d’alliberats sindicals del personal docent.

De les 211 dotacions de professionals d’atenció educativa, 122 es destinaran a atendre necessitats de l’escola inclusiva, 13 al desplegament de grups d’itineraris formatius específics, i 86 a la incorporació de professionals del perfil tècnic especialista d’educació infantil. Les 52 dotacions restants es destinaran al personal d’administració i serveis.

Notícies relacionades

Les 75 dotacions de personal d’administració i serveis educatius es distribuiran de la següent manera: 31 es destinaran a atendre necessitats de processos d’integració de centres, 3 subalterns per a centres de secundària, 29 per donar suport a la gestió de beques i ajudes, i 12 per recolzar la gestió de les escoles bressol de titularitat del Departament.

La plantilla de personal docent, la plantilla de personal d’atenció educativa (PAE) i la d’administració i serveis (PAS) s’ha incrementat progressivament en els últims cinc cursos. El curs vinent, per exemple, l’escola inclusiva tindrà l’increment més elevat de dotació que ha aconseguit fins ara, 297 dotacions més respecte al curs anterior.