Accident

Ferit un altre treballador de la mina de Súria al caure-li una roca de tres quilos

Ferit un altre treballador de la mina de Súria al caure-li una roca de tres quilos

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un treballador de la mina d’ICL Iberia (l’antiga Iberpotash) a Súria (Barcelona) ha resultat ferit després que dimecres li caigués a sobre una roca de tres quilos, segons ha denunciat aquest dijous el sindicat CCOO de Catalunya i han confirmat a Efe fonts policials.

Aquest accident ha tingut lloc tres mesos després que un geòleg i dos estudiants de màster morissin a causa d’un altre despreniment en una galeria de la mateixa mina de potassa, que els va deixar atrapats a uns 900 metres de profunditat.

Dues costelles trencades

En declaracions a Efe, el secretari d’Acció Sindical de CCOO d’Indústria de Catalunya, Josep Rueda, ha assegurat que el treballador ferit s’ha trencat dues costelles.

Ha detallat que el succés es va produir quan una màquina, que s’encarrega de repassar la superfície dels túnels una vegada que un minador ha fet la seva tasca, es va avariar i no aconseguia retrocedir mitjançant la marxa enrere, cosa que impossibilitava que pogués sortir.

Durant les tasques de reparació de la màquina, es va desprendre una pedra que va trencar les dues costelles del treballador, que va poder sortir pel seu propi peu i va ser portat a l’hospital, segons el relat de Rueda.

Pèrdua de consciència

«Per sort només s’ha quedat en un accident greu», ha assenyalat aquest sindicalista, al recordar les tres morts de fa tres mesos i criticar que l’empresa «prioritza la productivitat a la salut dels seus treballadors».

Notícies relacionades

Les fonts policials han confirmat a Efe que un treballador va resultar ferit pel despreniment d’una pedra i van indicar que va perdre en algun moment la consciència.

Els agents van elaborar un atestat que n’informava la Inspecció de Mines i els jutjats i el ferit va ser traslladat a un centre hospitalari.