Violència sexual

El Govern demana una reunió «urgent» a Albiol per abordar la crisi de Sant Roc

El Govern demana una reunió «urgent» a Albiol per abordar la crisi de Sant Roc

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts

Les violacions grupals en el centre comercial Màgic Badalona han posat en evidència, entre altres coses, la greu desatenció que pateix Sant Roc, un dels barris pròxims a aquest complex. El Consorci Badalona Sud, un centre que havia de posar en marxa polítiques d’integració i havia de transformar la zona, es troba en aquests moments en fase de desmantellament, decisió que es va prendre en el ple de l’ajuntament per no donar els fruits esperats.

Ara, la Generalitat ha decidit prendre la iniciativa. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha enviat una carta al nou alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per proposar-li una reunió al més aviat possible, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, per abordar la crisi que viu la zona i que han posat sobre la taula les agressions sexuals comeses per menors.

La Generalitat proposa recuperar una iniciativa similar al que era el Consorci Badalona Sud, que va quedar desmantellat

En l’escrit, Campuzano felicita Albiol per la seva victòria electoral i li reclama una trobada en els pròxims dies per informar-lo sobre el conveni del barri de Sant Roc en el qual ha estat treballant el Departament juntament amb el fins ara equip de Govern municipal. Aquest conveni –expliquen fonts de la conselleria– vindria a ser un nou projecte que substituiria l’antic consorci.

Dia i hora

Es tracta d’un pla pilot del projecte ‘Bloc a bloc’ que ha funcionat a l’Hospitalet de Llobregat per promoure treballs comunitaris entre els joves i els veïns del barri. L’objectiu és organitzar la comunitat veïnal, millorar les relacions de convivència i detectar els casos en què es requereix atenció social quan els serveis socials no se n’adonen. La Generalitat assegura que pretén oferir més eines perquè aquests serveis tinguin més capacitat d’arribar a tots els col·lectius que no compten amb l’acompanyament necessari.

Badalona, asseguren des del Departament, necessita un plus d’inversió i també de capacitat organitzativa i treball social. Per aquesta raó es proposen enfocar-se en la qüestió i començar a treballar a fi de revertir la segregació urbana.

El conseller confia que Albiol entengui la prioritat d’aquesta reunió i espera que trobin ràpidament dia i hora

Notícies relacionades

El que planteja el Govern és culminar aquest acord en el qual ja treballaven amb l’ajuntament «davant les necessitats peremptòries del barri» i tirar endavant un projecte que abordi els problemes de Sant Roc. El conseller confia que Albiol entengui la prioritat d’aquesta reunió i espera que trobin ràpidament dia i hora.

Des del Departament, prometen estar allà des del minut u i per això remarquen que s’han posat en contacte amb l’alcalde el primer dia lectiu després de la seva elecció. El repte és majúscul: s’han de superar anys de deixadesa en què el barri de Sant Roc havia quedat oblidat per l’Administració.