ELECCIONS 23J

Un Orgull contra Vox: els col·lectius LGTBI es mobilitzaran abans del 23J

3
Es llegeix en minuts
Violeta Molina Gallardo

L’Orgull LGTBI+ se celebrarà en l’avantsala de la campanya electoral del 23J i els col·lectius de persones homosexuals, transsexuals, bisexuals, intersexuals, etc. utilitzaran la seva setmana gran de reivindicacions per mobilitzar-se políticament amb l’objectiu de frenar l’avanç de Vox i exigir que el futur Govern central no toqui els drets conquerits.

«Mobilitzem-nos tota la societat espanyola. Convidem tota la ciutadania a estar amb nosaltres en l’Orgull de Madrid, l’orgull estatal l’1 de juliol i en tots els orgulls que es fan al territori espanyol aquests dies. Serem allà per mirar-los a la cara i dir-los que no farem un pas enrere i que a més anirem a votar amb molt orgull», ha remarcat la presidenta de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Intersexuals i Més (FELGTI+), Uge Sangil.

La presidenta de la FELTGBI+ i el president de COGAM (Col·lectiu LGTBI de Madrid), Ronny de la Cruz, han denunciat aquest dilluns davant els mitjans de comunicació un enorme cartell de Vox al cèntric carrer Alcalá de Madrid en el qual s’aprecia com una mà llença a una paperera la bandera del col·lectiu LGTBI i els símbols del feminisme, de l’Agenda 2030, del comunisme, de l’independentisme català i del moviment okupa. Sobre la mà que llença a les escombraries tots aquests símbols, el missatge: «Decideix el que importa».

«Un atac a tota la societat»

De la Cruz ha asseverat que es tracta d’«un nou exemple del projecte d’odi que té Vox, que té la ultradreta per a Espanya»: «Això no és només un atac a la diversitat, sinó un atac a tota la societat espanyola i a un model social que hem construït durant molts anys i que no hem de permetre que continuï endavant».

En el mateix sentit, Sangil ha assegurat que els col·lectius que representa no permetran que «el partit de la ultradreta continuï amenaçant el col·lectiu LGTBI+», ni les dones, les persones migrants, les persones vulnerables que componen també la societat espanyola.

Des de la FELGTBI+ s’ha afirmat que no faran «ni un pas enrere» i que està preparats per a la mobilització política abans de les eleccions del 23J. «La nostra intenció com a organitzacions que defensen els drets humans és mobilitzar el col·lectiu», ha afirmat Sangil. I el dia 1 de juliol, quan se celebrarà la manifestació de l’Orgull a Madrid, serà una cita per plantar cara a formacions reaccionàries que s’han posicionat contra els drets LGTBI.

«El dia 1 serem als carrers parlant d’Orgull, visibilitzant-nos, amb les cares de cara, sense por perquè hem conquerit drets i els defensarem. El dia 1 sortirem al carrer i sortirem amb el lema: pels nostres drets, per les nostres vides i amb orgull», ha emfatitzat la presidenta de la FELGTBI+.

Advertència a la dreta

En aquest sentit, també han dirigit un missatge al Partit Popular, per considerar que obre «les portes a la ultradreta» en ajuntaments i comunitats autònomes, malgrat que té «un discurs d’odi completament viu contra el col·lectiu».

Notícies relacionades

Sangil ha anat més enllà i ha advertit que el PP no només obre les portes de les institucions als discursos d’odi de la ultradreta, sinó que «fins i tot s’apodera d’aquests discursos», per exemple «dient que derogaran la llei trans» o que és «més fàcil canviar de nom que obtenir el carnet de conduir», en al·lusió a Alberto Núñez Feijóoo. «No ho permetrem», ha sentenciat Sangil.

Abans de l’anunci de l’avanç electoral, les entitats organitzadores de l’Orgull (FELGTBI+ i COGAM) havien anunciat que aquest any la cita reivindicativa havia de centrar-se en la diversitat familiar. La marxa havia de recórrer els carrers de Madrid sota el lema ‘Abraçant la diversitat familiar: iguals en drets’. No obstant, els pactes entre el PP i Vox després del 28M i la imminència d’eleccions generals el 23J han portat els organitzadors a canviar el lema per un altre que diu ‘Pels nostres drets, per les nostres vides i amb orgull’.

Temes:

LGTBI Igualtat