Homicidi

Detinguda a Lleida la mare d’una nena trobada morta en un pis de Bucarest

Detinguda a Lleida la mare d’una nena trobada morta en un pis de Bucarest

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han arrestat aquesta nit a Alpicat (Lleida) una dona de 35 anys per l’assassinat d’una nena de 12 anys que va tenir lloc a Bucarest (Romania) durant la Setmana Santa. La menor era la filla de l’arrestada. El nòvio de la sospitosa, a qui la policia romanesa també busca per aquest crim, continua en parador desconegut. Algunes informacions situen aquest home, que no és el pare de la nena, per Holanda

La notícia de l’assassinat d’aquesta menor, l’Ana Maria, és una notícia de portada als mitjans de comunicació de Romania aquests dies. Com també ho ha sigut aquest dimarts la informació que la seva mare, Simonei Iftimovici, segons la premsa d’aquest país, ha sigut detinguda a Espanya aquesta matinada. 

L’Ana Maria es trobava desapareguda des de feia gairebé dos mesos, segons informen els portals digitals de televisions com ‘Digi12’ i ‘Libertatea’ o diaris com ‘Gandul.ro’, que detallen que el cos s’ha trobat finalment aquest dissabte al domicili de lloguer on la menor residia amb la seva mare i amb el nòvio d’aquesta al districte 4 de Bucarest. 

Els veïns van trucar a l’amo de l’immoble a causa de la fetor que sortia de la vivenda i aquest va acudir a la seva propietat, va comprovar que els inquilins no hi eren i hi va descobrir el cadàver de la menor. Se sospitava que podria tractar-se de l’Ana Maria tot i que tampoc podia descartar-se que fos la seva mare, la Simonei, de la qual ningú tenia tampoc notícies des de feia setmanes.

Tres dies per identificar-lo 

El cadàver, que es trobava en avançat estat de descomposició, estava embolicat en un plàstic i tancat en una còmoda. La notícia de la troballa d’un cos no identificat en aquesta residència va fer que diversos parents de la família de l’Ana Maria contactessin amb la policia romanesa. Entre ells, el pare biològic de l’Ana Maria, que havia posat una denúncia per la desaparició de la seva filla a causa que feia temps que no podia contactar amb ella o amb la seva ex. 

La policia romanesa va acarar l’ADN del cos de l’Ana María amb el del seu pare biològic i aquest dimarts ha pogut identificar plenament el cadàver. «Segons les conclusions de la perícia genètica forense realitzada per l’Institut Nacional de Criminologia, es va establir que la persona morta, trobada en una bossa de plàstic a la còmoda del sofà d’una casa a la ciutat de Bucarest, sector 4, és un menor de 12 anys», segons detalla un comunicat de premsa de la fiscalia adscrita al Tribunal de Bucarest, que recull la televisió Libertatea. 

La seva mare, la Simonei, i el nòvio d’aquesta, segons creu la policia romanesa, van abandonar el país poc després del crim. Una periodista de ‘Gandul.ro’ contactada per EL PERIÓDICO ha aclarit que, per part de les autoritats romaneses, encara no hi ha una acusació ferma contra la Simoneio el seu nòvio: les indagacions estaven pendents de la identificació del cadàver, l’anunci oficial del qual s’ha produït aquest dimarts.Encara que els periodistes locals ja van avançar aquest dilluns que es tractava de l’Ana Maria.  

Avís a la comissaria de Lleida

Els agents de la comissaria de Lleida van rebre aquest dilluns a la nit, després de sopar, l’avís d’uns veïns d’origen romanès que asseguraven que a Alpicat hi havia una mare desapareguda a Romania i que la seva filla havia sigut trobada sense vida a Bucarest. Quan van veure el rostre de la Simonei als mitjans de comunicació del seu país, la van reconèixer i en van alertar els Mossos.

Notícies relacionades

Els policies catalans van acudir al domicili indicat i allà van identificar-la. La van conduir a la comissaria i els investigadors de la regió policial de Ponent van revisar les notícies dels mitjans de comunicació romanès fins que van comprovar que els veïns tenien raó: segons aquests, la Simonei era la mare de la menor assassinada i era una persona d’interès policial per a Romania, tot i que encara no constava cap ordre de detenció. Cap a la una de la matinada, els agents van comunicar a la mare que estava detinguda.

Aquest dimarts els Mossos i el jutjat de guàrdia de Lleida al qual van informar del cas estan en contacte tant amb l’Ambaixada de Romania com amb l’Europol i Eurojust per aclarir com s’ha d’actuar. No és una situació fàcil de gestionar ja que el suposat crim es va cometre en terra romanès.