Desmantellen un grup criminal que va robar 251 ordinadors d’empreses de tot l’àrea metropolitana

  • Desmantellen un grup criminal especialitzat a robar en domicilis de comerciants del Baix Llobregat

  • Desarticulat a Barcelona un grup especialitzat a robar en domicilis de comerciants asiàtics

Desmantellen un grup criminal que va robar 251 ordinadors d’empreses de tot l’àrea metropolitana
1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir els dies 25, 26 i 29 de maig quatre persones i van desmantellar un grup que havia robat 251 ordinadors d’empreses de tot l’àrea metropolitana de Barcelona. La banda estava formada per unes 10 persones, cadascuna amb diferents funcions i tasques.

Entraven a les empreses a la tarda i robaven els aparells que tenien al seu abast. Normalment hi accedien quan estaven obertes, però fora de l’horari d’atenció al públic. De moment els Mossos els adjudiquen fins a 34 robatoris. A més dels ordinadors, van robar diners en efectiu i altres aparells d’electrònica amb un valor que ascendeix a més de 200.000 euros, sense comptar els danys ocasionats en els robatoris.

Els robatoris els van realitzar a empreses de Granollers, Sant Celoni, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Llinars del Vallès, Caldes de Montbui, la Roca del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Sentmenat, Sant Quirze del Vallès, Paredes del Vallès, Terrassa, Barberà del Vallès, Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, San Boi de Llobregat, Gurb i Vic.

Notícies relacionades

Les funcions dels membres del grup criminal estaven perfectament acotades en quatre tasques: aconseguidors de vehicles de lloguer, conductors, vigilants i executors dels robatoris.

Els agents van registrar un domicili de Barcelona i van detenir dos dels seus membres, a més d’intervenir objectes amb què cometien els robatoris. Dies després en van detenir dos més. La investigació no es dona per finalitzada i no es descarta que puguin existir noves detencions. Els detinguts tenen entre 26 i 56 anys.