Investigació oberta

Cau una banda que suplantava identitats per llogar cotxes i robar en vivendes a Catalunya

Sense concert de Coldplay: una mare i una filla descobreixen a Montjuïc que han sigut estafades

¿Series capaç de desencriptar un missatge extraterrestre? Esbrina-ho aquí

Cau una banda que suplantava identitats per llogar cotxes i robar en vivendes a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra van desarticular el 19 de maig un grup criminal que suplantava identitats per llogar vehicles a nom de tercers a Barcelona amb els quals cometia robatoris amb força en vivendes de diverses localitats catalanes i un a Castelló. En l’operació, els agents van detenir cinc persones.

Aquesta organització criminal, a la qual s’atribueix almenys 21 robatoris amb força, penjava anuncis a internet en els quals oferia treball com a conductor per obtenir la documentació d’aquestes persones i que després utilitzaven per llogar els vehicles, segons han informat aquest dilluns els Mossos. En concret, els membres de la banda demanaven a aquestes persones el DNI i el permís de conduir per realitzar el suposat contracte de treball. Llavors, l’organització suplantava la identitat de la persona interessada i llogava un cotxe a través del portal d’una empresa de lloguer per posteriorment cometre robatoris amb força en domicilis.

Els cinc homes detinguts en l’operació policial a Barcelona i a Sant Adrià de Besòs estan acusats d’un delicte de pertinença a grup criminal, de falsejament d’identitat, d’apropiació indeguda i per una vintena de robatoris amb força en domicilis.

Notícies relacionades

La ruta delictiva de la banda començava a Barcelona, on llogaven el cotxe, i cometien els robatoris en diversos punts de Catalunya, com les comarques centrals, les de Girona i les de Ponent.

Després de passar a disposició judicial, els cinc arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs, però la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.