Roma

El Papa suspèn la seva agenda per febre

«A causa d’un estat febril, aquest matí no ha tingut audiències», va explicar el portaveu vaticà, Matteo Bruni

ANDREAS SOLARO/AFP

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

El papa Francesc va haver d’anul·lar la seva agenda prevista per avui perquè tenia febre, va confirmar a Efe l’oficina de premsa del Vaticà. «A causa d’un estat febril, aquest matí el Papa no ha tingut audiències», va explicar el portaveu, Matteo Bruni, sense donar-ne més detalls.

Aquest matí no s’ha enviat als mitjans la tradicional agenda del papa Francesc i només posteriorment es va saber que havia sigut suspesa. Dijous a la tarda, el Papa havia assistit en bona forma a un acte de la fundació Scholas amb alcaldes llatinoamericans i altres personalitats.

Un precedent similar al març

Francesc ja va ser ingressat a finals de març a l’hospital Gemelli de Roma per «una pulmonia aguda», segons va explicar ell durant el vol de tornada del seu viatge a Hongria. «Em vaig sentir malament després de l’audiència, no vaig voler menjar i me’n vaig anar a dormir, però no vaig perdre el sentit, només tenia febre alta», va explicar el Papa al ser preguntat pels motius de la seva hospitalització de tres dies al policlínic Gemelli de Roma.

«L’organisme ha reaccionat bé al tractament», va afegir als periodistes a l’avió Francesc, que va sortir després de tres dies hospitalitzat i va prosseguir amb la seva plena agenda, fins i tot per Setmana Santa.

Notícies relacionades

Durant el seu ingrés a l’hospital, el Vaticà va explicar que Francesc tenia una bronquitis de base infecciosa, per la qual cosa se li va aplicar un tractament d’antibiòtics en infusió, per via intravenosa, i des del primer dia hospitalitzat la seva salut va constatar una «millora».

Des d’aleshores, el Papa també ha tingut un problema al genoll dret que l’obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes i ha assegurat en alguna ocasió que no es vol operar.