L’educació a Catalunya
Educació proposa una comissió sobre professors interins sense plaça
Les negociacions per revertir les retallades en educació trenquen la unitat sindical
Els professors interins de Catalunya ja no podran triar a quin municipi volen donar classe
Famílies franceses demanden l’Estat per no substituir els professors de baixa
La Conselleria d’Educació ha proposat als sindicats de professors la creació d’una comissió d’estudi sobre la «possible continuïtat» del personal docent interí que hagi participat en els processos d’estabilització i que no hagi obtingut plaça, han informat fonts sindicals. Entre altres propostes que previsiblement es debatran aquest divendres en una taula sindical també hi ha el retorn de les dues hores de reducció als més grans de 55 anys a partir del curs 24-25, el dels sexennis als sis anys el desembre del 2023 i l’equiparació salarial dels professors d’FP i secundària transitòria durant tres anys.
La proposta, en plenes negociacions del departament amb els sindicats de docents per revertir les retallades, arriba en un moment de fricció sindical. Aquest dimecres, sense anar gaire més lluny, Ustec, CCOO i la Intersindical han convocat rodes de premsa pràcticament a la mateixa hora per abordar els mateixos temes. Un gest que dona imatge de desunió.
Precisament, CCOO ha acusat Ustec, el sindicat majoritari a l’escola pública catalana, de «trencar la unitat sindical» quan «de manera unilateral» va decidir ocupar les seus dels serveis territorials d’Educació. La secretària general de la Federació d’Educació de CCOO, Teresa Esperabé, ha assenyalat que Ustec «debilita» la posició del professorat davant la conselleria.
Ustec hi ha replicat defensant la unitat sindical, però ha advertit que no acceptarà que s’utilitzi aquesta unitat per «paralitzar i bloquejar» les accions d’aquells sindicats que, com ells, volen mantenir activa la lluita.
Per la seva banda, la Intersindical ha proposat als centres educatius no programar colònies ni activitats fora dels equipaments com a «mesura de pressió alternativa» i de «caràcter indefinit» fins que el departament no s’avingui a negociar «la reversió de les retallades i les imposicions que en els últims anys ha anat perpetrant».
En una roda de premsa davant la conselleria, els seus membres també han fet una crida a la resta de forces sindicals i al conjunt de la comunitat educativa perquè s’uneixi i organitzi una vaga a principis del curs vinent com a resposta a la negativa del departament per mantenir una «negociació real».
Professors Mestres i professors Educació secundària Educació primària Educació a Catalunya Sindicats Col·legi
- Les emocions i la parella La moda de ligar en el 'super' abre un debate sobre cómo iniciar una relación sentimental
- Vinícius fa enfadar Florentino
- Aina Tarabini: "Hi ha hipocresia amb l’FP: tothom diu que és molt bona però no per als seus fills"
- De la bona ‘vibra’ al català
- Localitzacions de cine ‘Estación Rocafort’, més enllà de BCN