Conflictes

El 22% de docents afirma haver patit alguna agressió física per part d’alumnes o famílies

Segons una enquesta d’UGT, l’11% del professorat ha viscut «actes vandàlics» per causes relacionades amb la feina

  • Els estudiants d’ESO gairebé no veuen els seus familiars llegir llibres a casa

  • ¿Per què el 64% d’estudiants d’FP suspenen la prova per estudiar magisteri?

El 22% de docents afirma haver patit alguna agressió física per part d’alumnes o famílies
1
Es llegeix en minuts
ACN

Un 22% dels docents enquestats per UGT afirma haver patit alguna agressió física per part de l’alumnat o famílies, mentre que un 11% assegura haver patit actes vandàlics per causes directament relacionades amb la feina. Aquestes són dues de les conclusions extretes de l’últim qüestionari realitzat a 3.222 persones que treballen en diferents etapes educatives i que han respost a diferents preguntes relacionades amb la salut laboral i la prevenció de riscos. El sindicat considera que en les respostes es reflecteixen una sèrie d’aspectes «preocupants i importants» relacionats amb «l’estrès, l’ansietat, l’assetjament i les agressions» que giren entorn de la protecció dels drets laborals dels treballadors i que requereixen «mesures urgents».

L’enquesta revela també que el 74% de les persones enquestades ha patit alguna vegada al llarg de la seva carrera per la seva integritat física o emocional, mentre que un 48% ha assegurat haver tingut situacions desagradables amb alguns dels membres de la comunitat educativa i s’ha sentit desatès quan ha demanat acompanyament a l’administració. Pel que fa a les agressions verbals, un 53% n’hauria patit per part d’algun membre de la comunitat educativa.

Poc valorats

Notícies relacionades

Pel que fa a la seva tasca de docent, un 76% assegura sentir-se poc valorat, sobretot en l’etapa de secundària. D’altra banda, un 74% afirma haver patit alguna vegada símptomes d’ansietat, com pressió al pit, insomni o estrès. A més, un 95% creu que l’excés de burocràcia els treu temps per atendre i acompanyar l’alumnat en el seu procés d’aprenentatge, cosa que aboca el professorat «a una situació d’estrès i ansietat».

Finalment, quant als casos d’assetjament, un 2% dels enquestats assegura haver activat el protocol. D’aquests, un 13% pensa que ha sigut àgil i efectiu, un 95% pensa que no garanteix la transparència i la bona praxi per part del Departament d’Educació, i un 23% afirma que les actuacions durant el protocol han sigut sensibles i respectuoses amb la teva situació.