Investigació en marxa

Els assassins de Salou van cosir a trets les dues víctimes quan eren al cotxe

Els Mossos van arrestar un dels pistolers i mantenen un dispositiu de recerca actiu per trobar els fugits

  • Els Mossos busquen els autors d’un tiroteig mortal a Salou

  • Dos clans converteixen set blocs de Sant Cosme en un gueto de producció de marihuana

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan faltaven pocs minuts per a les onze de la nit d’aquest dimecres, l’Othman, junt amb la seva dona i els seus dos fills petits, va passar pel costat d’un Citroën de color blanc aparcat a prop del complex turístic d’apartaments Salou 4 You. Al cotxe hi havia dos homes, un de blanc i un altre de més moreno, un assegut al seient del pilot, i l’altre, al del darrere. Es va fixar que la matrícula era francesa, com molts dels inquilins del cap de Salou, una formació rocosa que s’endinsa al mar i sobre la qual s’han construït desenes d’hotels. L’Othman va pujar les escales del seu complex i, quan ja entrava a l’edifici, van començar els trets.

Visiblement impactat, aquest dijous relata a EL PERIÓDICO que va córrer junt amb els seus fills i la seva dona a refugiar-se dins del vestíbul. I assegura que van sonar dues ràfegues de trets d’armes automàtiques. «No em vaig girar per veure qui disparava», reconeix. No obstant, quan van arribar els Mossos d’Esquadra, va confirmar el que intuïa: les víctimes eren els dos ocupants del Citroën. Un jeia mort al cotxe i l’altre, el del seient posterior, havia pogut fugir uns metres, però finalment també li van disparar. Potser aquesta va ser la segona ràfega, la que va rebre la segona víctima.

Un testimoni va relatar als investigadors dels Mossos que va veure tres encaputxats acostar-se a les dues víctimes i obrir foc en contra seu. És una cosa semblant al que va presenciar també des del seu balcó una altra dona que prefereix no donar el seu nom –continua aterrida– i que assegura que estava sopant amb la seva nora i les seves netes quan es van produir els trets i va veure, o creu que va veure, diversos homes cosint a trets els ocupants d’un cotxe.

Pluja de bales

Un dels dos homes cosits a trets va morir a l’instant i l’altre, que va ser traslladat encara amb vida a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, ho ha fet aquest dijous al matí. Tots dos eren l’objectiu dels pistolers. Però les bales haurien pogut matar altres persones, com els membres de la família de l’Othman. Hi ha impactes en almenys tres cotxes diferents del Citröen i també n’hi ha contra parets dels edificis. Els pistolers van disparar sense importar que poguessin morir persones diferents del seu objectiu.

Aquest dijous al matí, l’Eric, un dels amos dels vehicles afectats, explica que també va escoltar dues ràfegues i creu que es va tractar de «metralladores». Tampoc va veure res, perquè la seva habitació no dona a la plaça de les Palmeres, on van passar els fets, ubicada al final d’un carrer sense sortida. Una bala va creuar pel vidre del conductor i va sortir pel del copilot per acabar al cotxe aparcat just al costat. Si l’Eric o el seu acompanyant haguessin sigut al cotxe, s’haurien trobat la bala.

Al Cristiano, un altre amo afectat, d’origen francès com tots els citats anteriorment, li va passar el mateix que a l’Eric: va sentir els trets, però no va veure res. Els Mossos, a més, es van quedar les seves claus i no pot emportar-se el cotxe perquè té una bala al tauler de control que haurà de retirar la policia científica.

La fuga

Els pistolers, possiblement tres tal com apunta el testimoni, després de perseguir i abatre la segona víctima, que havia aconseguit sortir del cotxe, van tornar al Renault Captur en el qual havien arribat i van emprendre la fugida. A uns 20 quilòmetres de Salou, van entrar a l’àrea de servei del Mèdol de l’AP-7. Allà van ser sorpresos per una patrulla dels Mossos. Els policies van poder detenir un dels implicats, però els altres dos –si n’eren dos– van poder escapar. A peu, si no tenien cap altre cotxe aparcat a l’àrea de servei, una cosa possible.

A l’interior del Captur, els policies van trobar dues pistoles, dues armes llargues i dues granades de mà. Els experts en explosius TEDAX van acudir fins a aquesta àrea de servei a recollir les granades per minimitzar el risc que esclatessin.

El cadàver del mort va ser aixecat per ordre judicial i traslladat al dipòsit de matinada. El detingut es troba sota custòdia policial i resultarà fonamental per posar els investigadors en la direcció correcta. El dispositiu per trobar els dos fugits, que es consideren perillosos i es creu que van armats, continua actiu.

El precedent

Notícies relacionades

Fa un any es va registrar a Salou un incident massa semblant. Va passar el 9 de maig del 2022, a les 22.50 hores, gairebé a la mateixa hora. Tres pistolers van assassinar a trets un noi de 24 anys al centre de Salou. Els agressors i la víctima pertanyien a grups de traficants de Valença que s’havien enemistat. Els primers van saber que el segon estava de vacances a Salou i van conduir 640 quilòmetres en un Renault Clio per matar-lo. Els tres autors són a la presó per aquests fets.

La similitud que guarda aquell present amb l’esdevingut la matinada passada indica que aquest segon episodi pot tenir relació amb el crim organitzat. La placa de la matrícula del cotxe en el qual van fugir els assassins és francesa, de Marsella, com pel que sembla ho són també les víctimes, segons alguns testimonis.

Temes:

Successos