MeToo a la universitat

La UAB suspèn de sou i feina per un any un professor després d’aplicar el protocol contra assetjament

  • MeToo a la universitat: 25 professores i investigadores trenquen el seu silenci

  • La UPF revisarà l’expedient a l’excatedràtic Vicenç Navarro

La UAB suspèn de sou i feina per un any un professor després d’aplicar el protocol contra assetjament

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha suspès de sou i feina per un any un professor de la Facultat de Veterinària després d’aplicar-li el protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere i violència masclista, després d’una denúncia d’alumnes, han informat aquest dimarts fonts de la universitat.

Segons ha avançat aquest dilluns ‘elDiario.es’, una investigació interna de la universitat va determinar que un docent de Veterinària de la UAB presumptament havia assetjat sexualment diverses estudiants, «però finalment només va ser castigat per desconsideració als seus subordinats».

Les fonts de la universitat han explicat que aquest professor està sancionat després que l’Observatori per a la Igualtat de la UAB li obrís un expedient i li apliqués el protocol, cosa que ha causat la seva suspensió de feina i sou.

D’altra banda, fonts sindicals de la UAB han confirmat a Europa Press que es tracta d’un professor de Veterinària de la UAB i que «diverses alumnes» van comunicar a l’Observatori el presumpte assetjament sexual d’ell cap a elles.

Notícies relacionades

Aquestes fonts han assegurat que la comunicació a l’Observatori va ser el juny del 2021 i han criticat que la UAB finalment hagi suspès aquest professor per presumpta «desconsideració als subordinats» i no per presumpte assetjament sexual. «Malgrat que la investigació considera provats fets que són assetjament sexual, la sanció no és per assetjament sexual», han afegit.

Fonts de la UAB han defensat que en els últims dos anys s’ha sancionat amb l’aplicació d’aquest protocol quatre professors, i que «el cinquè va ser el professor de Filologia» del qual va transcendir el cas a mitjans de març, i que va ser suspès per presumpte abús d’autoritat.