MeToo a la universitat

Quatre alumnes de la UPF denuncien assetjament «constant» d’un catedràtic

  • La universitat assegura que ha activat el protocol oportú i ha obert un expedient disciplinari

Estudiants al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

Estudiants al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre estudiants de doctorat de Biomedicina de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona han denunciat que, quan cursaven el doctorat, un catedràtic del Departament de Medicina i Ciències de la Vida les va sotmetre a assetjament «constant». Ho ha donat a conèixer aquest dimarts el Sindicat d’Estudiants (SEPC) a través de Twitter. La UPF, per la seva banda, ha explicat a EL PERIÓDICO que va tenir coneixement d’aquest cas d’«assetjament laboral» «fa uns dies» i que va activar «els procediments interns oportuns per recollir tota la informació i prendre les decisions pertinents». Fruit d’aquesta gestió, s’ha obert un expedient disciplinari. Les denunciants no tenen actualment cap vincle ni laboral ni acadèmic amb la UPF, segons ha detallat la universitat.

Segons relata el Sindicat d’Estudiants, mentre les joves estudiaven el doctorat, «un catedràtic de la UPF les va estar assetjant constantment». Al llarg dels cursos, les quatre dones van posar els fets en coneixement de la universitat i, segons el sindicat, «no han rebut cap resposta efectiva». En un comunicat, l’associació d’estudiants considera la UPF «còmplice». «És vergonyós que la universitat permeti que es produeixin casos d’aquest tipus a les aules i no només que no hi faci res, sinó que ni tan sols inverteixi en mitjans per evitar que passin», denuncien.

Notícies relacionades

El sindicat acusa la universitat de «falta de transparència» i de «dilació» en la gestió de casos. I reclama «protocols efectius» i «unitats d’igualtat amb plenes competències i els recursos necessaris».

Per la seva banda, la universitat ha destacat que el seu «compromís contra l’assetjament en qualsevol de les seves formes és absolut i permanent». «Sempre s’activen els mecanismes previstos davant qualsevol denúncia», han afegit fonts del centre.