Segona denúncia

La UAB suspèn de sou i feina un professor per abús d’autoritat

  • Multimèdia: MeToo a la universitat

  • El rector de la UAB admet «falta d’agilitat» en el cas d’assetjament sexual d’un catedràtic a una alumna

Les columnes de l’escultor, porta del campus de la UAB.

Les columnes de l’escultor, porta del campus de la UAB. / UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha suspès un any i dos mesos de feina i sou a un professor de la Facultat de Filosofia per «abús d’autoritat» en el seu càrrec, han explicat fonts de la universitat a Europa Press aquest dijous.

Segons ha avançat el diari ‘Ara’, la decisió es produeix després de la denúncia d’una alumna de doctorat, i el professor ha sigut suspès per una falta molt greu de prevalença de la condició d’empleat públic i per dues faltes greus d’abús d’autoritat.

Fonts de la UAB han confirmat que aquesta resolució es produeix després d’activar-se el ‘Protocol contra violències masclistes’ el 2022, que s’inicia quan es comunica una incidència de violència masclista, sexual o altres tipologies per part d’un membre de la comunitat universitària.

Sanció a partir del 20 de març

En un comunicat de la universitat als seus estudiants s’explica que aquest professor té un expedient disciplinari obert, que s’ha decidit amb una sanció d’un any i dos mesos de suspensió de funcions per «fer prevaler la seva condició d’empleat públic per obtenir un benefici indegut i per abús d’autoritat en l’exercici d’un càrrec». Així mateix, en aquest comunicat la universitat assegura que «la suspensió de funcions afecta tant la feina com la totalitat del sou».

Notícies relacionades

La UAB ha apuntat en aquest escrit que la resolució es va notificar al professor el 17 de febrer, que pot interposar recurs de reposició fins al 17 de març, i que la sanció serà efectiva i s’executarà a partir del dilluns 20 de març.

Aquest cas sorgeix dos dies després que la UAB decidís apartar cautelarment un catedràtic de la Facultat de Ciències després d’una sentència que el condemna per assetjament sexual durant dos anys a la seva estudiant de doctorat.