Denunciada per una mare

Investigada una exregidora de Vilassar de Mar per una gimcana de contingut sexual

  • El Síndic determina que la gimcana no era «educació sexual»

  • Erika Lust, directora de cine per a adults: «Els adolescents no haurien de veure cap tipus de porno»

Investigada una exregidora de Vilassar de Mar per una gimcana de contingut sexual

Imagen de Instagram

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Mataró (Barcelona) ha citat a declarar al desembre com a investigada l’exregidora de Joventut de Vilassar de Mar (Maresme) Montse Gual per la gimcana per a joves d’entre 12 i 30 anys amb contingut relacionat amb la sexualitat en alguna de les seves proves. Així, el jutjat ha admès a tràmit la querella presentada per Advocats Cristians en representació de la mare d’un dels participants a la prova, segons la interlocutòria de diligències prèvies consultada per Europa Press.

A Gual se li atribueix la presumpta autoria de delictes d’exhibicionisme i de revelació i descobriment de secrets en suport electrònic de menors d’edat. La regidora va renunciar voluntàriament al seu càrrec per la «controvèrsia generada», si bé va remarcar que en desconeixia les activitats concretes. El jutjat ha citat a declarar com a testimonis l’alcalde de la localitat, Damià del Clot (ERC), i el tècnic de Joventut, Esteve Torrent.

La gimcana, celebrada el juliol del 2022, incloïa, entre altres proves, col·locar un preservatiu amb la boca en un plàtan o un pal, untar-lo amb mel i nata i llepar-lo; escenificar postures del Kamasutra, i simular postures sexuals.

A més, els menors d’entre 12 i 14 anys van ser fotografiats durant l’activitat, i les imatges es van distribuir als mitjans de comunicació sense pixelar.

Notícies relacionades

La presidenta d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha criticat en un comunicat l’«intent d’hipersexualització, de corrupció» dels menors.

La Sindicatura de Greuges, en el seu informe després d’investigar el cas, va reprendre l’Ajuntament de Vilassar de Mar i va determinar que les proves d’aquesta gimcana no eren educació sexual.