Successos

Deu detinguts per l’apunyalament mortal d’un jove al costat de la discoteca Brisas del Paral·lel de Barcelona

Quatre d’ells han ingressat a la presó i un cinquè es manté en un centre de menors

  • Set detinguts per l’apunyalament mortal d’un jove al costat de la disco Brisas del Paral·lel de Barcelona

  • Els ximpanzés «més idiotes» són els que més triomfen en la seva comunitat

2
Es llegeix en minuts
ACN

Deu persones detingudes, quatre de les quals han ingressat a la presó i una cinquena en un centre de menors, és el resultat de la investigació dels Mossos d’Esquadra per la mort d’un jove davant la discoteca Brisas de l’avinguda del Paral·lel de Barcelona que va tenir lloc el 30 d’octubre de l’any passat. En aquests moments, els investigadors no han trobat indicis per atribuir-los pertinença a grup criminal.

Els fets van passar de matinada, i quan la policia va arribar al lloc el jove ja havia mort. Presentava diverses lesions, algunes d’arma blanca. Les detencions s’han realitzat en tres fases, la primera el 2 de novembre, amb un detingut; la segona, el 14 de febrer amb set detencions més, i l’última el 18 d’abril, amb els últims tres detinguts.

Llibertat amb càrrecs

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Barcelona dels Mossos d’Esquadra va obrir una investigació i el 2 de novembre va practicar la primera detenció: un jove de 19 anys presumptament relacionat amb els fets que va quedar en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració davant l’autoritat judicial. La investigació policial ha comptat amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona per a la identificació d’alguns dels investigats.

El 14 de febrer es va establir un dispositiu policial en el qual es van detenir set persones, a qui els Mossos atribuïen també la presumpta participació en la mort violenta. Entre ells es troben cinc homes majors d’edat i dos menors, que van passar a disposició de la Fiscalia de Menors.

Tres detinguts més

Gairebé cap dels detinguts tenia antecedents policials. Entre els set individus hi tornava a haver el jove de 19 anys que havia sigut detingut el 2 de novembre. En aquesta segona ocasió va ingressar a la presó per requeriment judicial.

Notícies relacionades

En els registres en diferents immobles, els investigadors van poder recuperar peces, armes blanques i telèfons mòbils. Els set detinguts van passar a disposició judicial el 16 de febrer i la jutge va decretar l’ingrés a la presó per a quatre d’ells, entre els quals, com s’ha dit, el jove detingut en dues ocasions.

La investigació va continuar oberta perquè els Mossos tenien indicis que altres persones havien participat en els fets. Finalment, el 18 d’abril, els investigadors van detenir tres homes més, un d’ells menor d’edat. El 20 d’abril van passar a disposició judicial i es va decretar l’ingrés en presó provisional i centre tancat per al menor.