Investigació judicial

La jutge interrogarà de nou avui Dani Alves per la presumpta agressió sexual

La declaració es va acordar a petició de la defensa de l’exjugador del FC Barcelona empresonat

La jutge interrogarà de nou avui Dani Alves per la presumpta agressió sexual
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge que instrueix la presumpta agressió sexual de l’exjugador del FC Barcelona Dani Alves a una noia a la discoteca Sutton de la capital catalana ha citat a declarar de nou el futbolista per a aquest dilluns a petició del seu advocat defensor, Cristóbal Martell. Serà la segona vegada que el brasiler comparegui al jutjat per donar explicacions del que va passar la matinada del 31 de desembre al local d’oci. La primera, el 20 de gener, no va acabar bé per a ell.

Davant les contradiccions en què va incórrer durant l’interrogatori, ja que va arribar a donar fins a tres versions diferents, i les proves, la magistrada substituta que llavors estava a càrrec de la investigació va ordenar el seu ingrés a presó pel risc de fuga. La togada va redactar en l’ordre de presó que va motivar la presó preventiva d’Alves que «hi ha prou indicis» per considerar que a la discoteca va tenir lloc una violació i que el sospitós va ser-ne l’autor. La jutge feia aquesta valoració abans d’assenyalar que la instrucció acabava de començar.

Les imatges captades per les càmeres de seguretat de la discoteca van recollir la trobada que va mantenir el jugador amb la víctima i unes amigues a la zona vip de la discoteca. Els vídeos mostren que, després d’entaular conversa durant diversos minuts, el jugador es va adreçar cap al lavabo del reservat i després ho va fer la noia, quan ell li va insistir, segons ella. Van estar dins del lavabo 16 minuts. No hi ha gravacions del que passa a l’interior d’aquest espai. La dona assegura que quan va veure que era un lavabo –amb un vàter i un rentamans– en va voler sortir, però afirma que Alves va tancar la porta i l’hi va impedir. La va bufetejar i la va violar, segons la denúncia.

Les noves proves

Notícies relacionades

Des del gener, al jutjat han anat arribat resultats de proves que juguen en contra d’Alves, com l’informe policial de les empremtes dactilars trobades al lavabo de la discoteca, que corroboren la versió de la noia, o la gravació casual a través de la càmera que portava un mosso de l’estat en què es trobava la noia minuts després de la presumpta agressió sexual.

Però la prova més contundent és l’anàlisi de les restes de semen que es van recollir de les mostres intravaginals de la víctima. L’ADN coincideix amb el del futbolista. És a dir, corroboren que hi va haver penetració, quan en cap de les tres versions el jugador ho havia esmentat. Alves va explicar, primer, que no coneixia la noia; després, que ella havia entrat al lavabo quan ell era dins, i finalment, que la dona li va fer una fel·lació i que ell «es va deixar fer». ¿Com explicarà el jugador brasiler les restes del seu semen al cos de la dona? A veure què diu aquest dilluns.