Violència sexual

Alves admet que va mentir perquè sí que hi va haver penetració, però diu que va ser consentida

La defensa afirma que la víctima es podia haver sentit «ofesa o enfadada al demanar-li sortir per separat del lavabo i no haver sigut més atent»

Alves admet que va mentir perquè sí que hi va haver penetració, però diu que va ser consentida
4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exjugador del FC Barcelona Dani Alves ha tornat a declarar aquest dilluns a petició pròpia davant la jutge que instrueix la investigació contra ell per presumpta agressió sexual i ha assegurat que el que va passar a l’interior del lavabo de la discoteca Sutton amb la jove denunciant, de 23 anys, va ser «sexe consentit» amb penetració vaginal i que, per tant, no la va forçar. D’aquesta manera ha justificat que a les anàlisis d’ADN es trobessin restes de semen a l’interior del cos de la víctima, resultat que confirmava que la víctima va ser penetrada, tot i que Alves no ho havia reconegut en la seva primera i fins avui única declaració, el 20 de gener, el dia que va ingressar a la presó. La defensa del jugador, l’advocat Cristóbal Martell, estudia demanar la seva llibertat. Després de l’interrogatori l’esportista va tornar a la presó de Brians 2, a Sant Esteve de Sesrovires.

És la quarta de versió que Alves ofereix al jutjat. El dia que va entrar a la presó i arran que la jutge li ensenyés les proves que existien, va canviar la declaració en tres ocasions. Primer va afirmar que no coneixia la víctima, després que ella va entrar al lavabo quan ell ja era a dins i que no va passar res i, finalment, que la dona se li va acostar i li va fer una fel·lació. Aquest dilluns ha admès que també la va penetrar, una afirmació que concorda amb la denúncia de la jove, que sempre ha manifestat, tant als Mossos com a la jutge, que va ser bufetejada i violada. El futbolista, davant la pregunta de per què havia mentit en la seva declaració anterior, ha afirmat que estava «obsessionat» perquè no la seva dona, la model Joana Sanz, no s’assabentés de la infidelitat.

El jugador ha concretat el que, al seu entendre, va passar a la discoteca Sutton la matinada del 31 de desembre. Segons ell, hi va haver «un acostament mutu» entre ell i la víctima després d’haver estat parlant uns minuts amb ella i les seves amigues en una zona vip. Alves ha detallat com es va produir l’acte sexual al lavabo. No obstant, segons les fonts jurídiques consultades, la posició no correspon a les empremtes dactilars trobades al lavabo.

Les imatges captades per les càmeres de seguretat de la discoteca van captar la trobada. Els vídeos mostren que el jugador es va dirigir cap al lavabo del reservat vip i que la jove el seguia, després que ell li hagués insistit, segons la denunciant. Van estar al lavabo 16 minuts. No hi ha gravacions del que passa a l’interior del lavabo. La dona assegura que quan va veure que era un lavabo –amb un vàter i un rentamans– en va voler sortir, però afirma que Alves va tancar la porta i l’hi va impedir.

La «tensió sexual»

Després de la declaració al jutjat, l’advocat d’Alves, Cristóbal Martell, ha indicat a través d’un comunicat que el futbolista creu que la jove es podia haver sentit «ofesa o enfadada al demanar-li ell sortir per separat i no haver sigut més atent a l’acabar l’acte sexual». Segons aquesta font, el brasiler ha remarcat que és respectuós amb les dones i que «no fa cap pas si no percep tensió sexual i una clara predisposició». En aquest sentit, va justificar que inicialment no va explicar els fets i va negar el contacte sexual perquè la seva prioritat era salvar el seu matrimoni.

Alves ha afirmat, detalla la defensa, que a la discoteca va conèixer les tres noies, entre elles la denunciant, i que van parlar i ballar, sobretot amb la víctima. Al constatar «la química que hi havia», el jugador li va proposar anar a un lloc «més privat», esmentant el lavabo que hi havia just al costat, entrant en un reservat. Segons ha relatat, ella va accedir-hi i van sortir per separat, sempre segons la defensa. A l’interior del lavabo, ha insistit, va ser un acte lliure i voluntari, van fer l’amor i ella no va dir en cap moment que parés. En aquest punt, el jugador ha remarcat que ell respecta les dones i que mai ha tingut una conducta que vagi en contra d’elles. L’esportista ha reconegut que abans de la penetració la jove li va fer una fel·lació, motiu de les lesions que pateix la víctima als genolls.

Prou indicis

Notícies relacionades

Des del gener, al jutjat han anat arribat resultats de proves que juguen en contra d’Alves, com l’informe policial de les empremtes dactilars trobades al lavabo de la discoteca, que corroboren la versió de la noia, o la gravació casual, a través de la càmera que portava un mosso, de l’estat en què es trobava la noia minuts després de la presumpta agressió sexual. Però la prova més contundent és l’anàlisi de les restes de semen que es van recollir de les mostres intravaginals de la víctima i que ha obligat el jugador a donar una nova versió sobre el que va passar.

En la seva ordre de presó del 20 de gener, la jutge que llavors instruïa el cas (era una substituta i ara ja hi ha la titular del jutjat) va argumentar la tancada preventiva d’Alves pel fet que «existeixen indicis molt més que suficients» per considerar que es va produir una violació a la discoteca i que el sospitós va ser-ne l’autor. La resolució judicial, confirmada posteriorment per l’Audiència de Barcelona, afirmava que hi havia risc de fuga per la capacitat econòmica d’Alves.