Per motius de seguretat

Els dubtes entorn del ‘rècord’ de Beatriz Flamini: va ser 8 dies fora de la cova

Una fallada al ‘router’ la va obligar a sortir, però l’esportista d’elit no hi va fer al·lusió en la roda de premsa de divendres

  • Beatriz Flamini, després de 500 dies aïllada en una cova de Motril: «El truc és en l’aquí i l’ara»

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant els 500 dies en què portava a terme el seu «desafiament personal» d’aïllar-se del món en una cova, l’esportista d’elit, escaladora i alpinista Beatriz Flamini va ser vuit dies fora per motius de seguretat. Es va deure a una fallada del ‘router’ que li permetia connectar-se a internet a través d’un ordinador «capat», sense data ni hora ni navegadors a què accedir, però que permetia entre altres coses prémer un «botó del pànic». Mentre es resolia, Flamini va continuar aïllada i sense comunicació amb l’exterior en una botiga base. Així ho va explicar la portaveu de la productora Dokumalia, que ha seguit el denominat projecte ‘Timecave’, Elena Mera, a Efe.

Flamini va fer divendres una roda de premsa per explicar el seu repte, segons el qual es va mantenir 500 dies sola i a 70 metres de profunditat en una cova de Motril, Granada, sense llum natural ni comunicació exterior. No obstant, el fet que en cap moment de la roda hagués esmentat que va ser vuit dies fora de la cova (tot i que fos per motius de seguretat) genera ara alguns dubtes i interrogants entorn de la seva gesta.

Primeres hores fora

Segons Mera, l’esportista d’elit ha passat les seves primeres hores intentant recuperar la normalitat, encara sense dormir pels biocicles personals i amb doble esmorzar. Dissabte, un dia després de sortir de la cova, Flamini va estar envoltada d’amics, disfrutant del clima de la costa i «molt eufòrica», com explicava Mera.

Durant les seves primeres hores fora, Flamini ha passejat, parlat amb amics i ha sopat pizza, l’elecció del seu grup d’acompanyants perquè no va demanar res en concret. «Això sí, ha esmorzat doble i com si no hi hagués un demà», ha apuntat Mera, que ha aclarit que Flamini és encara en una mena de núvol i envoltada de molta gent i que la normalitat i l’acostament a la rutina començaran dilluns.

«No ha fet això pel rècord»

«La Beatriz no ha fet això pel rècord; no buscava aparèixer en cap classificació perquè llavors no hauria tornat a la cova», ha explicat Mera, a propòsit dels vuit dies que l’esportista d’elit va passar fora.

De tota manera, sí que tindria el rècord d’Espanya o el mundial de dones que més temps s’han mantingut aïllades en una cova», ha aclarit Mera, que ha reduït la polèmica pels seus dies a l’exterior a una fallada de comunicació.

Notícies relacionades

Flamini s’ha assabentat en les últimes hores de la guerra d’Ucraïna, tot i que encara no sap la magnitud de l’enfrontament, i sortirà a comprar aquest dissabte per sorprendre’s amb l’impacte de la inflació en els preus de productes de consum habitual.

Després d’unes primeres proves mèdiques realitzades al sortir de la cova, aquesta esportista d’elit se sotmetrà ara a estudis més complexos que permetran conèixer l’impacte dels dies d’aïllament sota terra en la seva salut, amb un estudi hormonal, però també d’ossos o vitamines.