Agència de Salut Pública

Aquest és l’aliment que ha causat la intoxicació del restaurant de Girona

Els tècnics han fet diverses inspeccions a l’establiment per revisar-ne les condicions higièniques i de manipulació

Aquest és l’aliment que ha causat la intoxicació del restaurant de Girona

Laura Teixidor

1
Es llegeix en minuts

Tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona continuen investigant la toxiinfecció alimentària ocorreguda en un restaurant del carrer Joaquim Vayreda. Com a novetat, s’han recollit mostres d’aliments i, una vegada completat el procés d’anàlisi, s’ha detectat positiu de salmonel·la en el salmó.

Per tant, aquest aliment hauria originat el brot que ha acabat afectant 48 persones. Els tècnics de Vigilància Epidemiològica han enquestat les persones afectades i han analitzat mostres d’excrements, per determinar l’origen de la toxiinfecció alimentària. Dels 26 resultats analitzats dels afectats, tots han donat positiu en salmonel·la.

Els afectats van tenir els primers símptomes entre el 17 i el 24 de març i tots coincidien a haver menjat algun àpat al restaurant entre el 15 i el 22 de març. Tots presentaven febre alta (39 graus), vòmits, diarrea i dolor abdominal en major o menor grau i van ser atesos en diferents centres de salut. Dues persones van haver d’ingressar però actualment ja no en queda cap d’hospitalitzada.

Notícies relacionades

Per la seva banda, els tècnics de Protecció de la Salut conjuntament amb tècnics de l’ajuntament han fet diverses inspeccions a l’establiment per revisar-ne les condicions higièniques i de manipulació.

Com a conseqüència, l’ajuntament ha ordenat la suspensió de l’exercici de l’activitat d’elaboració i servei de menjars preparats a les instal·lacions com a mesura cautelar. Es mantindrà fins que es disposi de més informació per avaluar que les condicions de l’establiment no suposen cap risc per a la salut pública.