Dos hospitalitzats
Investiguen una segona intoxicació en un restaurant de Girona amb 48 afectats
L’ajuntament ha suspès l’activitat de l’establiment com a mesura cautelar
El local ja va patir una toxiinfecció l’estiu passat amb una vintena de casos
Tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya estan investigant una toxiinfecció alimentària que s’ha produït en un restaurant ubicat al carrer Joaquim Vayreda de Girona. Segons ha pogut saber el ‘Diari de Girona’, que pertany a Prensa Ibérica, grup editorial del qual també en forma part EL PERIÓDICO, fins al moment s’han detectat 48 casos, dos dels quals han requerit ingrés hospitalari. Actualment no queda cap hospitalitzat. Es tracta de la segona intoxicació en menys d’un any al mateix local.
Els afectats van iniciar els primers símptomes entre el 17 i el 24 de març i tots coincidien a haver menjat algun àpat al restaurant entre el 15 i el 22 de març. Tots ells presentaven febre alta (39 graus), vòmits, diarrea i dolor abdominal en major o menor grau i van ser atesos en diferents centres de salut.
Els tècnics de Vigilància Epidemiològica estan investigant el brot: s’ha enquestat les persones afectades i s’han analitzat mostres d’excrements, per determinar l’origen de la toxiinfecció alimentària. Ara com ara es disposa dels resultats de 26 mostres d’afectats, totes elles positives de salmonel·la. Per la seva banda, els tècnics de Protecció de la Salut, juntament amb tècnics de l’ajuntament, han realitzat diverses inspeccions per revisar les condicions higièniques i de manipulació, a més de recollir mostres d’aliments, que també s’estan analitzant.
Suspensió de l’activitat
Com a conseqüència, l’ajuntament ha ordenat la suspensió de l’exercici de l’activitat d’elaboració i servei de menjars preparats a les instal·lacions com a mesura cautelar. Es mantindrà fins a disposar de més informació per avaluar que les condicions de l’establiment no suposin cap risc per a la salut pública.
Concretament, el consistori espera l’informe de conclusions sobre el brot emès per Salut Pública, documentació que acrediti la formació o instrucció de tots els manipuladors del local, documentació que acrediti que s’ha realitzat una neteja i desinfecció exhaustiva i informes que acreditin autocontrols de l’establiment. El ‘Diari de Girona’ ha intentat posar-se en contacte amb els responsables del restaurant sense èxit. Des del 29 de març han penjat un cartell que informa del tancament «per reformes».
Es tracta de la segona intoxicació en menys d’un any. El juliol de l’any passat el mateix establiment també va patir una toxiinfecció que va afectar una vintena de persones, quatre de les quals van requerir ingrés hospitalari.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."
- Escacs El prodigiós adolescent indi
- Mobilitat interurbana El pla més complicat de Rodalies
- Turisme El poble més bonic del món és a Catalunya, segons l'Organització Mundial del Turisme
- Política i moda Deixeu de grapejar-nos
- La UE i Ucraïna acudeixen en ajuda de les noves autoritats sirianes
- Perfil El gran aliat del president
- Convulsió política a França Macron elegeix el centrista Bayrou com a nou primer ministre
- Anàlisi Imputat sense causa
- Llengües cooficials El Govern demana a Polònia que impulsi l’oficialitat del català a la UE