Quatre arrestats

Vídeo | Desarticulat un grup que robava càrregues de camions en àrees de servei de l’AP-7 a Girona i Barcelona

Els lladres actuaven de nit, aprofitant que els camioners estacionaven el vehicle per dormir

Vídeo | Desarticulat un grup que robava càrregues de camions en àrees de servei de l’AP-7 a Girona i Barcelona
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han desarticulat un grup criminal que actuava a les autopistes i autovies catalanes i estava especialitzat en els robatoris de càrregues de camions estacionats a les àrees de servei i descans de l’AP-7, a la zona de Girona i nord de Barcelona. En un període d’uns set mesos, el grup hauria sostret productes valorats en més de 120.000 euros. Els investigadors han detingut quatre membres del grup, han recuperat sis furgonetes sostretes i han localitzat i desmantellat dos magatzems que utilitzaven en la primera fase logística per introduir els productes sostrets al mercat negre.

Per a això, els Mossos han portat a terme entrades i registres a tres dels domicilis dels detinguts, a les poblacions de Badalona i Santa Coloma de Gramenet; han localitzat algunes de les mercaderies sostretes i uns 11.000 euros de diners en metàl·lic, i han intervingut elements per cometre aquest tipus de robatoris (cúters, guants, eines per tallar precintes de camions, esprais de defensa, una defensa elèctrica i una arma de foc simulada), així com dispositius electrònics relacionats amb la infraestructura que disposava el grup per cometre els robatoris de furgonetes de diverses marques, sobretot Mercedes Benz.

Un magatzem a Mataró

A finals del mes d’agost del 2022, els Mossos van localitzar un magatzem ubicat a la població de Mataró (Maresme), on furgonetes de gran volum que constaven totes com a sostretes descarregaven productes sostrets dels camions de forma regular. Aquest fet va motivar l’inici de les gestions d’investigació i els investigadors van poder determinar que aquest era un dels magatzems que utilitzava el grup criminal que estava portant a terme robatoris a les àrees de servei de l’autovia AP-7, a la zona de Girona i nord de Barcelona.

La metodologia utilitzada per aquests lladres era desplaçar-se fins a les àrees de servei en horari nocturn, cometien els robatoris aprofitant que el xofer es trobava dormint a la cabina del camió, tot i que enmig dels robatoris (quatre dels vuit) autors van fer servir violència i intimidació cap al xofer per assegurar la consumació del robatori, i a un d’ells fins i tot li van exhibir una arma presumptament de foc.

Almenys set persones

Una vegada localitzaven una mercaderia que els interessava i que consideraven que tenia un valor econòmic alt al mercat negre i podien donar-li sortida, forçaven la porta del remolc del camió i carregaven la mercaderia a les furgonetes que havien sostret prèviament. Posteriorment transportaven les mercaderies des de les àrees de servei fins a algun dels magatzems clandestins que el grup disposava en les poblacions de Mataró (Maresme) i Vilamalla (Alt Empordà).

Notícies relacionades

La investigació ha permès desarticular un grup format per almenys set persones, amb antecedents per delictes contra el patrimoni. Actuaven de forma molt selectiva i sortien a la nit a la recerca de camions que transportessin productes exclusius o valuosos, com material informàtic, medicaments, electrodomèstics, tecnologia o roba de marca, entre d’altres.

La investigació continua oberta i no es descarten les detencions de la resta d’integrants del grup criminal en els pròxims dies.